Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.01.2015 11:59

Винних в обстрілах Маріуполя – в Гаагу

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

За останні дні мирних жителів на Донбасі обстрілювали тричі: під Волновахою блок-пост із маршруткою, зупинку громадського транспорту в Донецькі, і наймасивніший теракт – обстріл житлових кварталів у Маріуполі. Українці тричі за ці дні схиляли голови і зап

За останні дні мирних жителів на Донбасі обстрілювали тричі: під Волновахою блок-пост із маршруткою, зупинку громадського транспорту в Донецькі, і наймасивніший теракт – обстріл житлових кварталів у Маріуполі.

Українці тричі за ці дні схиляли голови і запалювали свічки в знак пам’яті за загиблими. Не обминуло нещастя і колектив національного оператора поштового зв’ язку «Укрпошта».

На превеликий жаль, війна не обирає, кому загинути, а кому вижити... 24 січня вранці, під час обстрілу терористами із «Градів» міста Маріуполь, в місцеве відділення Укрпошти потрапив снаряд. Загинула молода жінка, 25-ти років, оператор поштового зв'язку ОЗ 3 ЦПЗ 5 Маріуполь. Це горе для кожного з нас...

Висловлюю свої щирі співчуття родині загиблої, зроблю все можливе, аби надати необхідну допомогу та підтримати усіма силами постраждалих у цей скрутний для них час.

Але ми маємо пам’ятати не тільки тих, хто загинув, захищаючи Україну, пам’ятати всіх безневинних жертв цієї війни. Але ми теж маємо чітко усвідомлювати, хто винуватець обстрілів.

Заблокувавши резолюцію Ради Безпеки ООН по обстрілу Маріуполя, Путін визнав, що цей злочин скоїли його сепаратисти. Навряд чи він став би блокувати резолюцію, якби вірив, що це зробили українські військові.

Путіна і його представника в ООН Чуркіна мало хвилює їхня брехлива поведінка, адже правду про них знають лише за кордоном, а всередині Росії. Більшість дивиться Перший канал, з репортажів якого випливає, що українці самі ж обстріляли своє місто. Російська пропаганда не згадує про висновок моніторингової групи ОБСЄ, яка працює на сході України за згодою Путіна,  і до складу якої входять представники Росії.

А ОБСЄ чітко заявила: Маріуполь обстріляли «Градами» і «Ураганами» з підконтрольних «ДНР» територій. Дії Путіна має розглядати міжнародний трибунал у Гаазі для військових злочинців. Про це однозначно заявили керівники держави на засіданні РНБО. І з цим погоджуються всі українці. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]