Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.12.2013 17:19

Тільки разом ми зможемо змінити країну

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Вчора на Майдані відбулося чергове Народне віче. Дехто вже обчислює скільки сотень тисяч людей зібралося.

Людей насправді було дуже багато. Але, стоячи там, розумієш, що головне не кількість людей, а їх зарядженість на перемогу, незбориме бажання відстоювати  за своє майбутнє до кінця. Ти бачиш скрізь безстрашні очі людей і розумієш яка велика сила постає, коли вільні і переконані люди об’єднуються для досягнення своєї мети. Ця впевненість та настрой на перемогу великої кількості однодумців передаються всім присутнім – і багато хто ходить на Майдан підзарядитися цим незабутнім та неповторним відчуттям.

Хочеться подякувати всіх, хто приходить на Майдан і показує свою позицію, всіх, хто не хоче сидіти  вдома біля телевізора і чекати від злочинної влади манни небесної. Чимало людей приходить на Майдан щодня, щоночі – так, це нелегко, багато хто втомився. Але люди розуміють, що ми повинні стояти і боротися – лише тоді можливо перемогти. І на Майдані це нікому не потрібно пояснювати – там кожен може пояснити це сам.

Тих, хто сподівається відсидітися дома і побудувати своє окреме щастя в приниженій і страждаючій країні, становиться все менше. Ідеї Євромайдану поширюються країною. На підтвердження цих слів – проведені вчора багатотисячні акції на підтримку Євромайдану в містах Сходу і Півдня. Люди пробуджуються. Вони починають розуміти, що європейські цінності дуже прості – демократична влада, повага до законів, чесний суд, відсутність корупції, поважання прав людини. Саме за це ми стоїмо. Саме це ми маємо пояснити тим, хто досі сумнівається .

Ми маємо пояснити їм, що щастя біля телевізора нетривале. Цей режим все одно висмокче їх благополуччя через розбиті дороги, засилля злочинності (яка є єдиним цілим з цією владою), безробіття, знищену медицину, зруйноване житло, мізерні пенсії та зарплати, неможливістю подорожувати і бачити світ. Вони вимкнуть телевізор – і зануряться в жах, в злидні.

Ми маємо пояснити тим, хто сумнівається, що люди вийшли на майдани через те що їх дістали злидні, приниження та безправ'я. Ми маємо пояснити, що цей режим дістане кожного. Не дістане сьогодні - дістане в майбутньому: ця влада живе в борг і існує лише за рахунок кредитів, які доведеться віддавати нашим дітям і онукам. І той, хто намагається  пересидіти ці події біля телевізора, має розуміти, що тим самим він просто краде щасливе майбутнє в своїх нащадків. І коли їх діти і онуки підростуть, вони обов’язково зададуть їм запитання: "Чого ж ви мовчки ховалися вдома, дозволили навішати на нас стільки боргів і вкрасти наше щасливе життя?".

Ми маємо пояснити тим, хто сумнівається, що вся сума тих величезних боргів, які режим навішує на нас і наших дітей, осідає в офшорних компаніях Сім'ї та наближених до неї олігархів. Ми маємо пояснити їм, що режим не зацікавлений фінансувати реформи, адже реформи дадуть ефект через декілька років, а гроші можна вкрасти вже сьогодні. Ті, хто боїться і сумнівається, вже сьогодні мають готувати відповідь на питання чому вони залишать своїм дітям і онукам зруйновану та розграбовану країну і чому у критичний час вони ховалися і байдуже сиділи біля телевізорів. 

Мільйони небайдужих людей, які переймаються майбутнім своїх дітей, вийшли на вулиці, вимагаючи змін. Вони прагнуть кращої долі своїм дітям, прагнуть кращого життя, вони прагнуть реформ і розуміють що досягти цього можна тільки змінивши владу. І вони розуміють, що тільки разом ми разом зможемо змінити країну. А для того щоб бути разом – треба просто вийти на Майдан.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]