Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.09.2014 17:02

Прес-конференція в "Укрінформ": "Воля більше ніж свобода" (Відео)

Специаліст з юридичної аритмології. Старший радник юстиції

У Національному інформаційному агентстві України "Укрінформ" 5 вересня відбулася прес-конференція "Воля більше ніж свобода: Українські в'язні-добровольці просяться на фронт" (ПОВНИЙ ВІДЕОЗАПИС).

presuha.jpg

ВІДЕО: (повна версія прямої трансляції )

У Національному інформаційному агентстві України "УКРІНФОРМ" відбулася прес-конференція "Воля більше ніж свобода: Українські в'язні-добровольці просяться на фронт". Перший Національний вів повну пряму трансляцію прес-конференції.

У заході взяли участь: Дмитро Павлюк - голова Центру захисту прав і ресоціалізації «ЛИСТОПАД»; Вадим Рябкін - заступник голови Центру; Олена Петрова - керівник департаменту по зв'язкам з громадськістю Центру; Костянтин Лисюченко - керівник прес-центру Центру; Ібрагім Татієв - адвокат, старший радник юстиці.

Обговорювалися питання:
1. Чи бути добровольчому батальйону «ВОЛЯ» - сформованому з добровольців, що відбувають покарання в місцях позбавлення волі?
2. Загальна ситуація в українських тюрмах: свавілля адміністрації та чисельні порушення прав ув'язнених.

Читайте також:

В'язні-патріоти рвуться у зону АТО

Ув'язнені в українських тюрмах також хочуть допомогти державі подолати терористів на Сході країни. Від добровольців з-за грат уже надійшло понад тисячу заяв із проханням включити їх до складу збройних формувань, що беруть участь в АТО.

Про це повідомив керівник прес-центру Центру захисту прав і ресоціалізації "ЛИСТОПАД" Костянтин Лисюченко на прес-конференції у п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

"Є понад тисячу заяв ув'язнених українських тюрем, які залишаються патріотами України, хоча й скоїли помилку у житі, і хочуть на добровільній основі допомогти Батьківщині у скрутну хвилину", - сказав Лисюченко.

При цьому він висловив переконання, що бійці з ув'язнених навіть були б навіть більш дисциплінованими і готовими до рішучих дій, ніж інші добровольці.

Лисюченко додав, що Центр захисту прав та ресоціалізації вже поінформував Президента про таку ініціативу.

У свою чергу адвокат, старший радник юстиції Ібрагім Татієв вказав на існування правових засад для відправки добровольців з числа ув'язнених у зону бойових дій. Юрист послався при цьому, зокрема, на ст. 536 Кримінального процесуального кодексу України щодо відтермінування виконання вироку.

Він також вважає за можливе у таких випадках застосувати умовно-дострокове звільнення від кримінальної відповідальності з випробувальним терміном. «Якщо вважати цей термін участю у бойових діях, то у людини була б мотивація... він був би людиною, звільненою від виконання покарання», - сказав адвокат.

Джерело: (http://www.ukrinform.ua/ukr/news/vyazni_patrioti_rvutsya_u_zonu_ato_1969957)

 


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]