Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.01.2019 16:47

Передвиборчий рейвах

Журналіст, громадський діяч

Кандидатська лихоманка закінчиться з початком весни...Залишиться передвиборча реальність, яку основні кандидати у Президенти уже відпрацьовують.

   Сьогодні у Києві мете! Проїжджаючи через Дніпро важко розгледіти де річка, а де її береги. І лише людина, яка добре знає ландшафт столиці, може вгадати обриси правого берега. Так і в політиці. Процес висування кандидатів у Президенти здійняв у суспільстві заметіль і погану видимість. Такий собі передвиборчий рейвах, у якому може розібратися лише знавець політичного рельєфу.

   Проте, до 8 березня кандидатів може поменшати. Згідно закону, ті кандидати, які знялися з перегонів до цього часу, зможуть повернути собі заставу  у 2,5 млн гривень. А тому політики, які розглядають виборчий процес лише як можливість нагадати про себе, зійдуть з дистанції не втрачаючи коштів. Можливо хтось навіть збагатиться, якщо такі дії будуть стимулюватися реальними кандидатами у Президенти.

   Тож не метушіться! Кандидатська лихоманка закінчиться з початком весни. І ми побачимо, хто реально боровся за першу посаду в країні, хто використовував президентські перегони як старт на осінню парламентську кампанію, а хто морочив голову виборцям, намагаючись при цьому ще й підзаробити. Окремі політики, які дивляться на нас з білбордів вже півроку, можливо і не зареєструються. Вони вже виконали свою функцію і облили брудом опонентів свого спонсора, ще задовго до початку виборчої кампанії.

   Томос, ціна на газ, наступ, чесність, справедливість, повага кожному, мир за будь-яку ціну, завершення війни, прибирання пороху і інша риторика - скоро зійдуть, як сніг. Залишиться передвиборча реальність, яку основні кандидати у Президенти уже відпрацьовують: підкуп виборців, залякування путіним, зразково-показова боротьба з корупцією, затримання одіозних осіб і фальсифікація результатів виборів.   І не має на то ради, бо такі українські передвиборчі традиції.

   Цікаво інше!!! Невже ті кандидати у Президенти, які мають  0% або 1% рейтингу і формально беруть участь у перегонах, сподіваються на більшу підтримку виборців восени?

   Важливо в цьому рейваху країну не про…ти!

   Ось це і є найважливішим завданням громадян - виборців!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]