Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.02.2015 13:01

Миротворчий контингент: утопічна стратегія влади

Журналіст, громадський діяч

Не хочеться, щоб «помилкові» рішення РНБО призвели до таких наслідків, до яких призвели Мінські домовленості

Введення миротворців ООН в зону конфлікту на Донбасі - це, найбільш бажаний варіант для України, але такий же утопічний, як і виконання мирних угод Путіним.

По-перше,  для введення миротворчих військ в країну потрібна підтримка даного рішення усіма членами Ради Безпеки ООН. Зрозуміло, що Росія, як повноправний член цієї Ради, заблокує будь-яке які рішення спрямовані на демілітаризацію Донецької і Луганської областей.  Згадаймо Сирію.  Радбез ООН неодноразово пропонував ввести миротворчий контингент, у Сирію, де  було кровопролиття, відкрита загроза життю тисячам людей, але російська сторона з цього питання постійно застосовувала право вето.

По-друге, ми можемо отримати  миротворців, які були у Придністров’ї та Південній Осетії, у регіоні, який став плацдармом для агресії, а  РФ вдало зуміла використати своїх  миротворців для провокацій. Крім усього, у нашій ситуації, відповідно до Мінських угод планується створення  загонів народної міліції.  Під шумок,  Москва може  укомплектувати ці загони російськими  загарбниками. У всіх  випадках, ці військові формування будуть проводити політику Кремля, але тепер вже не як терористи,  а на законних підставах.

Не хочеться, щоб «помилкові» рішення РНБО призвели до таких наслідків, до яких призвели Мінські домовленості.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]