Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.11.2019 15:38

Реформування держави треба починати з боротьби з корупцією: приклад Китаю

Міністр екології та природних ресурсів України (2014-2015)

Усі захоплюються економічним та іншими успіхами Китаю. Вони, дійсно, вражають!

А чи знаєте ви, що з кінця 2012 року, коли Сі Цзіньпін фактично очолив країну, у результаті його антикорупційної кампанії були проведені розслідування щодо 2,7 мільйонів чиновників, з яких більш ніж 1,5 мільйони були покарані, серед них - семеро членів Політбюро Компартії Китаю і Уряду та більше двох десятків генералів, які займали високі посади в армії. А двох високопосадовців було страчено за корупцію. Отже, думай-те!

Реформи потрібно починати з антикорупційних чисток. А для цього необхідно ввести презумпцію вини в корупційних злочинах. Тобто, якщо вартість майна та/чи стиль життя чиновника/його родичів не відповідають їхнім офіційним доходам - то проти такого чиновника автоматично починається розслідування, і якщо він/вона не доведе законність отриманих коштів, на які було придбано дороге майно (маєтки, автівки, дорогі годинники чи ювелірні вироби, витвори мистецтва, відпочинки, закордонне навчання дітей тощо), то така особа вважається винною в корупційному злочині.
Відповідно, вона засуджується до позбавлення волі, а майно конфіскується на користь держави та народу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]