Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.07.2019 11:36

Люструвати так люструвати. Але чому всіх підряд?

Міністр екології та природних ресурсів України (2014-2015)

Президент Зеленський вніс до Верховної Ради свій законопроект про люстрацію. Невже він не розуміє, що в Україні не так багато чесних, компетентних і досвідчених спеціалістів?

Не можна всіх рівняти під одну мірку. Потрібен виключно індивідуальний підхід! Наприклад, в Сінгапурі так людьми не розкидаються навіть зараз. Стидаюся спитати, а Данилюка і Абромавичуса теж люструють? Ця ініціатива більше схожа на передвиборчий популізм. Це явно не додає поваги Президенту та його команді.

Світлина від Ігор Шевченко.

Люстраційний закон, який діяв протягом п'яти останніх років, довів, що люстрація за принципом перебування на певній посаді в певний період неефективна!

Люстрація, звичайно, потрібна, але за іншім принципом. Треба люструвати за принципом невідповідності майна та стилю життя законним доходам чиновника. Робити це можна, перевіряючи чи відповідає спосіб життя чиновника, судді, співробітника правоохоронних органів його легальним доходам і майну, внесеним у декларацію. Звичайно, це складніше, ніж люструвати всіх підряд, але дієво і справедливо. А якщо люструвати усіх – досвідчених людей для державних посад не залишиться взагалі.

І ще одне: люстрація за таким принципом визнає людей винними без вини. Це неприпустимо!

До речі, в Малайзії зараз відбувається щось подібне до того, що і в Україні. Опозиція, яка не має досвіду в державній службі, прийшла до влади рік тому, призначила багато нових молодих міністрів та заступників без досвіду державної діяльності чи успіхів у великому бізнесі, але виявилося, що вони не здатні ефективно керувати країною. Реформи, про які вони заявляли як про плани, просто не можуть реалізувати через відсутність відповідних знань та досвіду.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]