Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.09.2012 22:50

Листи до з'їзду. Лист четвертий. Відкрито і прозоро

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Реформована адвокатура потихеньку почала свій поступ через установчі конференції до установчого з'їзду. Вища кваліфікаційна комісія адвокатури визнала право всіх адвокатів брати участь в установчих конференціях, з'явилися і перші оголошення про їх прове

Реформована адвокатура потихеньку почала свій поступ через установчі конференції до установчого  з'їзду.

Вища кваліфікаційна комісія адвокатури  визнала право  всіх адвокатів брати участь в установчих конференціях, з'явилися і перші  оголошення  про їх проведення.

Цікаво, чи скоро ці оголошення будуть продубльовані на сайті Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури, як того вимагає закон.

Цього разу хотів би звернути увагу колег на ілюзорність переваг таємного голосування.

Останнім часом часто доводиться чути від адвокатів, мовляв, треба наполягати на таємному голосуванні на конференціях і з'їзді, бо дехто з адвокатів боїться "своїх начальників" і за прогресивних кандидатів відкрито голосувати побояться.

Однак настрої зараз у нашому суспільстві такі, що таємне голосування не дасть нічого крім зайвих витрат часу і паперу, а головне – безкінечних звинувачень у фальсифікаціях результатів виборів органів самоврядування.

Воно й не дивно, адже маніпулювати з результатами таємного голосування куди простіше, ніж голосування відкритого, коли все всім видно, а можна і на відео записати.

В адвокатурі прозорість зараз більш важлива, ніж ілюзорні переваги тємного голосування.

А тому голосувати слід відкрито, дивлячись в очі колегам.

Обговорення у групах Facebook:

Адвокати України  

Адвокати Донецької області 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]