Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.06.2017 13:34

Адвокатура в тіні?

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Відповідно до Звіту про діяльність Національної асоціації адвокатів України за 2016 рік, кількість адвокатів на кінець року склала 35009 осіб. У Звіті зазначено, що у складі адвокатських об'єднань та адвокатських бюро свою діяльність здійснюють відпові

Відповідно до Звіту про діяльність  Національної асоціації адвокатів України за 2016 рік, кількість адвокатів на кінець року склала 35009 осіб.

У Звіті зазначено, що у складі адвокатських об'єднань та адвокатських бюро свою діяльність здійснюють відповідно 7.2 та 1.7 відсотка адвокатів.

Переважна більшість колег, а саме 91.1 відсотка здійснюють адвокатську діяльність індивідуально.

Простий розрахунок показує (35009 : 100 х 91.1 = 31893), що індивідуально адвокатську діяльність здійснює більше 30 тисяч адвокатів. 

На жаль Державна фіскальна служба України не має інформації про кількість адвокатів, що обліковуються як особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

За даними Державної фіскальної служби України, кількість зареєстрованих осіб, які здійснювали незалежну професійну діяльність станом на кінець 2016 року склала 18772 особи.

Якщо пригадати, що в Україні працює п'ять з половиною тисяч приватних нотаріусів, можна зробити висновок:

З трьох десятків тисяч адвокатів, що здійснюють діяльність індивідуально, на обліку у якості осіб, що здійснюють незалежну професійну діяльність, стоїть менше половини.
кількість адвокатів.jpg

оргформ.jpg




7336.jpg



73361.jpg



Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]