Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.01.2016 16:49

І знову про представництва Національної асоціації адвокатів України

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Свого часу я писав про больш ніж дивний з точки зору українського законодавства підхід Національної асоціації адвокатів України до створення представництв за Кордоном. Відповідно до затвердженого 04 ливня 2015 року Радою адвокатів України Положення, предс


Відповідно до затвердженого 04 ливня 2015 року Радою адвокатів України Положення, представництва іменувалися  відокремленими підрозділами, але одночасно оголошувалися  юридичними особами.

В той же час, відповідно до норм ЦК України, представництва юридичними особами не є.

Як тепер відомо, 17 грудня минулого року рішенням Ради адвокатів України до Положення про іноземне представництво Національної асоціації адвокатів України за кордоном внесено зміни.

Відтепер, іноземне представництво НААУ за кордоном таки не є юридичною особою.

Однак питання залишаються.

Яким чином представництво, що не є юридичною особою, САМОСТІЙНО здійснюватиме діяльність в інтересах НААУ як це зазначено у Положенні?

Яким чином реалізуватиметься норма Положення про те, що "НААУ, РАУ не здійснює фінансування та не покриває витрати іноземного представництва НААУ за кордоном, пов’язані із його діяльністю"? І як в тауому разі доходи та витрати представництва відображатимуться в обліку НААУ?

Як функціонуватиме "представництво у США", наскільки зрозуміло, зареєстроване як місцева нерибуткова корпорація (domestic non-for-profit corporation)?

Сподіваємося, з часом матимемо відповіді.

P.S. На момент публікації цього тексту за в в Єдиному державному  реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відсутні дані про відокремлені підрозділи НААУ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]