Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.06.2015 14:17

Адвокати не повинні зловживати

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

24 червня 2015 проект Національна асоціація адвокатів України разом з Проектом ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні”, ВГО "Асоціація правників України" та ВГО "Асоціація адвокатів України" і ГО "По захисту прав людини" офіційно презентували Декл

24 червня 2015 проект Національна асоціація адвокатів України разом з Проектом ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні”, ВГО "Асоціація правників України"  та ВГО "Асоціація адвокатів України" і ГО "По захисту прав людини" офіційно презентували Декларацію щодо захисту прав людини у кримінальному провадженні. 


Справа добра, хоча декларація, вона і є декларація. 


Звичайно, солідний текст  можна було б викласти і дещо коротше. Наприклад, адвокати, судді, прокурори, слідчі і навіть підозрювані мають добре поводитися відповідно да законодавства та етичних правил.


Але таку коротеньку декларацію хіба можна як слід презентувати?


Тому сприймемо документ позитивно, тим більше, що написано там все правильно. І цілком можливо, що впровадження декларації підвищить обізнаність громадськості щодо проблем у системі кримінальної юстиції, сприятиме соцівльній мобілізації і ще багато чого підвищить і покращить.


Але є малесеньке зауваження.


Написано у декларації, що адвокати не повинні зловживати у кримінальному провадженні своїми правами. Зловживати, правами чи ще чимось дійсно негарно.


Однак  чому автори декларації згадали лише про адвокатське зловживання? Хіба випадки зловживання з боку суддів, прокурорів та слідчих  невідомі суспільству?


На мою особисту думку проблема зловживання правами і пововаженнями з боку представників держави куди більш актуальна.


Більше того, часто саме такі недобросовісні чиновники і звинувачують   адвокатів у “зловживанні” не такими вже і широкими правами.


За прикладами далеко ходить не треба.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]