Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.05.2020 13:12

Електронний протокол для обов'язкового технічного контролю - хто проти?

Проблема щодо забезпеченості бланками протоколів, які використовують суб'єкти господарювання під час проведення обов'язкового технічного контролю актуальна майже рік через їхню постійну відсутність.

"Біда України в тому, що нею керують ті, кому вона не потрібна." - Михайло Грушевський.

Для здійснення обов'язкового технічного контролю транспортних засобів суб'єкти господарювання отримують бланки протоколів перевірки технічного стану транспортних засобів (далі - бланки протоколів) в Регіональних сервісних центрах МВС.

Натомість бланки протоколів в Регіональних сервісних центрах МВС майже завжди відсутні, а якщо і з'являються - то протягом декількох днів видаються суб'єктам господарювання в кількості 50-100 штук. Такої кількості ледь вистачає на тиждень роботи суб'єктам господарювання. 
07 квітня 2020 року народний депутат України Павловський П.І. звернувся до Прем'єр-міністра України Шмигаля Д.А. щодо даної проблеми із пропозицією вирішення - запровадження електронного протоколу. До свого звернення народний депутат додав лист від ГС "СТТ" з відповідями всіх Регіональних сервісних центрів МВС та Головного сервісного центру МВС, які засвідчували про відсутність бланків майже в усіх областях.

22 квітня 2020 року, за дорученням МВС Головний сервісний центр МВС розглянув звернення народного депутата України Павловського П.І. та надав відповідь:

1. "запровадження електронного протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу можливе лише у разі внесення відповідних змін до зазначених нормативно-правових актів."

2. "здійснюється систематичне забезпечення регіональних сервісних центрів МВС бланками перевірки технічного стану транспортного засобу в кількості, вказаній ними в заявках на видачу спецпродукції".

Відписка. Жодного бажання змінювати та покращувати стан українських підприємств. 

Запровадження електронного протоколу дозволить не зупиняти роботу субє'ктам господарювання в очікуванні чергових 50-100 бланків протоколів. Окрім того, запровадження електронного протоколу дасть змогу заощадити підприємствам (а в кінцевому результаті - автовласникам) - 51 750 000, 00 гривень щорічно! Саме на таку суму укладений договір між ГСЦ МВС та ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" від 29 січня 2020 року №6/ЦП-20/21.

Зараз підприємства можуть отримати бланки лише в Регіональному сервісному центрі МВС, тобто в одному місці на всю область. Це змушує підприємців долати шлях в сотні кілометрів для отримання 50-100 бланків, що вистачає на тиждень роботи. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]