Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.08.2023 23:00

З Харківщини евакуйовують 11 тис людей. Куди?

Заступниця голови фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді, заступниця голови Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики

Отримати допомогу з житлом можна на сайті prykhystok.gov.ua, найбільшому сайті із пошуку безкоштовного житла для ВПО

На жаль, попри усі неймовірні зусилля наших армійців, ворог відступив не скрізь. Агресор подекуди продовжує тероризувати мирне населення постійними обстрілами. 

На визволених територіях Куп'янського району Харківської області оголошено початок обов'язкової евакуації населення. Начальникам Куп'янської міської військової адміністрації, Двурічанської селищної військової адміністрації, Курілівської, Кондрашівської, Петропавлівської сільських військових адміністрацій доручено діяти "відповідно до затверджених планів евакуації населення територіальної громади". На території Куп'янської міської територіальної громади обов'язкова евакуація оголошена для мешканців міста Куп'янськ - Заоскілля (лівий берег річки Оскіл), смт. Ковшарівка, м. Куп'янськ - Узловий. 

Людей закликають не зневажати своєю безпекою та безпекою своїх близьких. Орієнтовно евакуації підлягає понад 11 тис. осіб, з них примусової евакуації – 600 дітей. Вирішується питання про проведення обов'язкової евакуації з 53 населених пунктів району. 

В ситуації, коли треба оперативно розв'язувати питання переміщення тисяч людей, а надто – дітей, місцевій владі дуже потрібна додаткова допомога. Так, волонтери, куди ж без них? 

Так, моя соціальна ініціатива «Прихисток», започаткована  ще 24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабного вторгнення московитів. Це не панацея, але це – одна з можливостей врятуватися і знайти гідні умови на час, поки власне помешкання в небезпеці. Тим паче, що житло через «Прихисток» надається безоплатно, а сама ініціатива отримала статус державної програми, за якою уряд виплачує компенсацію вартості комунальних послуг людям, котрі прихистили вимушених переселенців. Програма працює як прямо сьогодні для жителів, скажімо, Харківщини, так і працюватиме тривалий час – скільки потрібно – для всіх, хто потребує такої допомоги. 

Отримати допомогу з житлом можна на сайті prykhystok.gov.ua, де люди, які терміново потребують прихистку, можуть одразу його знайти та забронювати собі нове, хай і тимчасове помешкання. І саме там присутні й власники житла, готові безоплатно прихистити у себе вдома українських біженців, де вони залишають оголошення про вільне житло та свої контакти. 

На жаль, схоже на те, що війна триватиме ще довго, тому ми змушені ще ретельніше піклуватися про майбутнє. Своє і своїх дітей. І добре, що в цій справі українці допомагають одне одному.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]