Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.04.2023 21:30

Парламентська ТСК захистить завод на Черкащині від рейдерів

Заступниця голови фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді, заступниця голови Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики

Днями отримали «тривожний дзвоник» з Черкащини. При чому рейдерство було не «тихим», а справжні маскі-шоу зі зброєю і тітушками

Під час війни ми майже не стикались з рейдерськими захопленнями підприємств. Але днями отримали «тривожний дзвоник» з Черкащини. При чому рейдерство там було не «тихим», а справжні маскі-шоу зі зброєю і тітушками.

Наша Парламентська спецкомісія вважає такі дії неприпустимими, тому оперативно взяла кейс до розгляду. В кейсі йдеться про спробу зарейдерити Красногірський олійний завод - великий платник податків на Черкащині.

17 березня на підприємство завалились рейдери. Вони не просто похазяйнували, а взяли персонал в заручники! Зігнали працівників в один кабінет, погрожуючи пістолетом, відібрали у працівників мобільні телефони як в голівудських бойовиках, а з серверної видерли техніку.

За день до фізичної атаки, рейдери провели ряд оборудок з документами. З допомогою «чорного нотаріуса», якого позбавили свідоцтва кілька років назад, заднім числом виписали фейкове нотаріальне доручення. А далі за підробними документами провели 5 різних реєстраційних дій, двічі БЕЗКОШТОВНО перепродали корпоративні права вартістю в сотні мільйонів гривень за один день!

Ми детально перевірили документи, які надав заявник та знайшли десятки доказів порушення закону. Починаючи з того, що сама заява про державну реєстрацію містить виправлення, дописки, частина тексту заповнювалась олівцем. І завершуючи тим, що фейкова довіреність з якої все почалось є дублікатом, а оригіналу цієї довіреності в реєстрі ніколи навіть не було. Інша частина довіреностей видавалась на Кіпрі на інших осіб і на інші дії. І такого в цій справі over дофіга.

Місцева поліція оперативно відреагувала на виклик власників, вчасно прибула на місце злочину. У зв’язку з подіями на підприємстві було зареєстровано кримінальне провадження за фактом підробки документів. Також власник оперативно звернувся до суду для арешту своїх активів і таким чином, рейдера тимчасово зупинили. Також власники заводу оскаржують ці незаконні реєстраційні дії в Антирейдерській колегії Мінюсту.

Я та наша Парламентська спецкомісія триматимемо ситуацію на особистому контролі. Найближчим часом надамо результати власного розслідування уповноваженим державним органам.

Красногірський олійний завод є великим платником податків і роботодавцем для півсотні сімей на Черкащині. Ми докладемо всіх зусиль, щоб законні власники повернули собі свій завод та продовжили роботу в цей складний воєнний час.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]