Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.06.2010 00:01

Героям Слава!

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Азербайджані

Між 9 травня та 22 червня ще раз про нашу Велику Перемогу.

От і прийшов на українську землю юв ілей перемоги! Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Перемоги, за яку мій дід Василь піднімався у бій і повернувся з визволеної Угорщини з пораненням.  Перемоги, за яку мільйони українців поклали життя, життя за Відчизну, за кожного з тих, хто зараз живе на нашій святій і просякнутій кров’ю Українській землі.

Моєму поколінню, живучи у мирний час в Україні, важко зрозуміти всю глибину трагізму Великої Вітчизняної війни, проте ми розуміємо велич і значення великої перемоги. Перемоги, яка принесла можливість нам жити, одержувати освіту і працювати в рідній країні. В той же час, часи війни і повоєнні годи добре пам’ятає покоління моїх батьків, тих, хто виростав і виховувався у складний для країни час. У повоєнні часи важливо було швидко відбудувати й поставити на ноги країну, яка була окупована ворогом. Тоді не було часу сперечатись хто влада й хто опозиція, важливо було робити справу, кожний день відбудовуючи заводи, фабрики, інститути та житлові будинки. І країна воскресла, ставши більш потужною, індустріально розвинутою і об’єднаною. Вже пізніше наш конструктор Сергій Корольов відправить першого космонавта до зарок, пізніше наші вчені доведуть високий клас досліджень у сфері ядерної фізики, хімії та математики. Це все буде пізніше, а тоді, після Великої Перемоги, треба було підставити плече державі і відбудувати країну. І зараз наша країна після важкої кризи передусім потребує міцних пліч, на які можна опертись і постати перед світом гідно і достойно. Та це мають бути вже наші плечі – плечі нового покоління українців – онуків тих, хто переміг фашизм у далекому 45. 

Цей здвоєний номер журналу виходить між двома датами Великої Вітчизняної війни: днем Великої перемоги і датою початку війни, тому і хочеться передусім привітати свого діда Василя, який в рядах Червоної армії пройшов пів Європи, а також усіх-усіх хто потом і кров’ю здобували цю таку потрібну кожному з нас перемогу – нашу Велику Перемогу!

Я щиро вірю в те, що прийшов час, коли вже наше покоління, об’єднавшись, відбудує нову сучасну й розвинену країну для прийдешніх поколінь так, як колись відбудували Україну наші батьки і діди для нас.

Низький уклін Вам, наші дорогі ветерани,

Слава Вам, наші Герої!

Юрій Гусєв

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]