Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.09.2016 20:38

Організація фінансового контролю в Україні – нагальна необхідність

Президент Асоціації платників податків України, член Наглядової ради Української ради бізнесу

З першого дня моєї роботи на посаді Президента Асоціації платників України ми наполягали на тому, що зараз запропонувало Міністерство економічного розвитку і торгівлі України: об'єднати економічні підрозділи Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ і

З першого  дня моєї роботи на посаді Президента Асоціації платників України ми наполягали на тому, що зараз запропонувало Міністерство економічного розвитку і торгівлі України: об'єднати економічні підрозділи Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ і податкової міліції у Службу фінансових розслідувань, яку необхідно зосередити на аналітичній роботі і розслідуваннях.

Наразі підрозділи вищезгаданих відомств дублюють функції державних правоохоронних органів, а бізнес потерпає від нескінчених перевірок, «маскі шоу», вилучень обладнання і т.д.

Ми, як найбільш числена громадська організація, яка об’єднує більше 7000 представників бізнесу з усієї України вважаємо, що Державну фіскальну службу України необхідно перетворити на сервісну службу та партнера бізнесу. Найбільш ефективним та перспективним напрямком реформування фінансового контролю буде Служба фінансових розслідувань шляхом реорганізації Державної аудиторської служби України та ліквідації підрозділу ДСБЕЗ в структурі МВС, ліквідації підрозділу ДКЗЕД в структурі СБУ та ліквідації податкової  міліції в складі Державної фіскальної служби України, яка підпорядковується Міністерству фінансів України.

Втім без фундаментальної «ліберальної» податкової реформи розформування податкової міліції стане ще одним перерозподілом повноважень. Наша концепція організації фінансового контролю в Україні, наведена нижче, передбачає усунення дублювання функцій правоохоронних органів, персоніфікацію відповідальності керівництва ДСФРУ за боротьбу з тіньовою економікою, підвищить ефективність розслідувань, кардинально зменшить корупційні ризики та підвищить довіру суспільства до державних органів.

Page2.jpg

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]