Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.07.2019 18:46

Експертний рейтинг "Народний депутат – 2019. Львівщина"

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Україна, як незалежна, суверенна держава на сьогодні, фактично малюк на геополітичній карті світу.

І хоча ми перебуваємо вже в докорінно інших реаліях ніж ще 30 років тому, специфічні підходи до формування національної політичної еліти, що дістались нам у спадок потребують докорінної реструктуризації у свідомості громадян.

Внаслідок відсутності сталих державотворчих традицій, чесних відносин на владному олімпі, новітнє політичне поле перебуває в стані постійного хаотичного та непередбачуваного переформатування. Потрібні еталони політичної поведінки.

Образ політичної особи мав б розглядатись сьогодні, як складний соціально-психологічний феномен, де поєднуються не лише особисті якості, але і об'єктивні фактори, що впливають на поведінку того чи іншого політика.

 Потрібні стандарти, рольові моделі, еталони політичної еліти на які могли б рівнятись як політичні діячі, так і звичайні громадяни. Відпрацювати стандарти які б згодом стали загальноприйнятими нормами поведінки можна завдяки публічним рейтингам.

Побудова такого рейтингу відноситься до класу багатокритеріальних задач вирішення яких потребує особливих підходів. У випадках складності проблеми, неможливості математичної формалізації внаслідок відсутності в достатній кількості на конкретний момент часу достовірної інформації найбільш дієвим методом є метод експертних оцінок. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]