Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.05.2018 11:23

ГО «Краматорські бжілки» - за мир та злагоду в Україні

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Чудова ранкова зустріч у Краматорську. «Бжілки» надзвичайно працелюбна спільнота.

Чудова ранкова зустріч у Краматорську. «Бжілки» надзвичайно працелюбна спільнота. Усе вони роблять разом, допомагаючи один одному, своєму ближньому, своєму сусіду і тому хто на передовій захищає Україну.

 Їхня робота, можна навіть сказати витвори мистецтва, це сотні метрів маскувальних сіток, що зберегли чимало життів оборонців України.

Стрираючи пальці в кров в’яжуть тоненьку ниточку одну до одної і, як справжні бжілки плетуть свої соти вкладаючи в кожний вузлик краплинку своєї душі та краплинку сльози за полеглими за волю, свободу захисниками.

Ми ж самі для себе маємо пам’ятати, що практично кожного дня приходить трагічна звістка з лінії зіткнення. На столі, з первязаною чорною стрічкою, фото  Володимира Майбороди, розвідника, заступник командира взводу зі складу 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила. Загинув в квітні в бою під Зайцево.

Для «Бжілок» кожний захисник як рідна дитина.

Представники ГО «Аналітичний центр «Експерт-група» передали для ГО «Краматорські бжілки» духовно-культурні скарби від львівських меценатів.

Книгу «Холодний Яр» Юрія Горліс-Горського передав Богдан Горбовий (м.Львів), депутат першого демократичного скликання Львівської міської ради, перекладач, упорядник, меценат, громадський активіст та просто чудова, а саме основне проста у повсякденному житті людина.

хто вивчає історію

стає громадянином

хто читає «Холодний Яр»

стає патріотом

Це саме його слова вкладені у передмові до книги.

Жваву дискусію підтримує Андрій Левик.

Науковець, математик, член правління Фонд святого Володимира Богдан Калиняк передав для книги, фактично скарбничку народної творчості зібраної своєю матір’ю Марією Калиняк «Українська вишивка».

Львівська книгарня передала книгу «Українці: народні вірування, повір'я, демонологія», яку підписували усім колективом.

Взамін «Бжілки» також передали львів’янам розписані квітами гільзи, як ознаку того, що ми миролюбива нація, але дамо відсіч любому агресору.А також виготовлені самотужки стилізовані маки, як ознаки пам’яті та примирення у травневі дні.

Звичайно, діяльність цієї спільноти важко уявити без допомоги та сприяння від багатьох чуйних та патріотичних краматорчан. На жаль, сьогодні не можемо озвучити імена багатьох достойних осіб, але це надіємось питання недалекого майбутнього. В який раз хочеться повторити: «Разом ми сила».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]