Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.05.2021 19:27

Чому Кабмін ігнорує заклик Міжнародної морської організації спростити життя морякам

Ексголова Державної служби морського та річкового транспорту України (2018-2019)

Міжнародна морська організація звернулася до всіх своїх держав членів, ООН, міжурядових та неурядових організацій з проханням полегшити морякам непросте життя в умовах пандемії коронавірусу.

Через продовження кризи екіпажів, яка впливає на моряків та інший персонал, Міжнародна морська організація рекомендує включити моряків до категорії ключових співробіників, як спеціалістів, що надають життєво необхідні послуги. Ось офіційний документ. Таку рекомендацію отримав й український уряд.

Моряки повинні мати можливість безперешкодно переміщуватися для прибуття на судно і так само спокійно його покидати. При цьому визнані міжнародні документи моряків мають підтверджувати їх ключову роль і бути своєрідним пропуском для безперешкодного переміщення в умовах пандемії, а також отримання медичної допомоги на березі. 

Простими словами, нашому Уряду рекомендують прирівняти моряків до військових, лікарів і спростити їм життя у складних умовах при надважливому функціоналі, який вони виконують. Не секрет що під час пандемії COVID-19 у країнах діють різні обмеження. Але моряки повинні мати повну свободу дій. 

Так вже зробили чимало європейських країн, навіть Молдова, держав Азії, Америки, Африки, Океанії та Ближнього Сходу - список я додаю в документі. України серед цих держав немає. 

 Український уряд ніяк не відреагував на заклик Міжнародної морської організації. Відповідно, спрощувати життя морякам там банально не вважають за потрібне, так само як і просувати реформу з біометричними паспортами і взагалі, хоч якось захищати інтереси своїх громадян. Це не перший та не останній приклад того, як наші урядовці не те що самі не реагують і не прогнозують дії у складних умовах, а навіть не користуються підказками своїх колег з розвинених країн. Через такі дії Кабмін не тільки ускладнює життя та роботу українським морякам, але й виставляє Україну у негативному світлі перед міжнародною спільнотою. Ми декларуємо рух на Захід, а коли доходить до управлінських рішень, то часто виглядаємо гірше за певні африканські держави. 

А причиною є кричуща некомпетентність нинішнього уряду, який не здатен ухвалювати здавалося б прості рішення. Через це страждає імідж держави.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]