Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.02.2015 09:01

Податкова міна або вийшов покурити – втратив ПДВ

фіскальна служба намагається загнати кожного в офіс і не просто загнати, а й ще зобов’язати сидіти на місці

Фіскальна служба України готує з(міни) у постанову Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1232 «Про затвердження Порядку проведення органами державної податкової служби зустрічних звірок», яким хоче передбачити можливість складати податківцями акти про неможливість проведення зустрічної звірки у разі встановлення відсутності суб’єкта господарювання та/або його посадових (уповноважених) осіб за місцезнаходженням (податковою адресою).

Тобто, коли безліч підприємців в сучасних умовах переходить на новітні технології, віртуальні офіси, аутсорсинг, фіскальна служба намагається загнати кожного в офіс і не просто загнати, а й ще зобов’язати сидіти на місці. Адже фраза «відсутність посадових (уповноважених) осіб за місцезнаходженням (податковою адресою)» передбачає саме це - вийшов покурити і для фіскалів платника вже немає за місцезнаходженням.

Останні роки складення акту про неможливість проведення зустрічної звірки закінчувалось для підприємства анулюванням його податкового кредиту та зобов’язання з податку на додану вартість, що одразу негативно передавалось його контрагенту і свідчило про начебто нереальність здійснення господарських операцій.

Дарма, що «Акти про неможливість проведення зустрічної звірки» заповнили електронну систему адміністрування ПДВ саме при керівникові Клименко. На підставі цих протиправних документів відбувався тиск на бізнес, адже коригування ПДВ, а фактично його анулювання відбувалось у «ручному» режимі. Теперішні керівники Державної фіскальної служби вирішили, що краще використати напрацьований «механізм» наповнення бюджету аніж будувати діалог з бізнесом.

Перевірка місцезнаходження (податкової адреси) – улюблений важіль для анулювання свідоцтва платника ПДВ або відмові в реєстрації платником цього податку. Раніше податківці створювали такі акти не виходячи з кабінету, за що отримували кримінальні стусани у вигляді статті 366 ККУ від органів прокуратури. Зараз загальний нагляд прокуратура не здійснює, гаряча лінія в прокуратурі закрита і для фіскалів знову з’явиться чудова нагода «поганяти» бізнес.   

Ось такий податковий «компроміс».

Більш детальний опис ситуації  ТУТ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]