Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Податків у нас NET.

Проект PODATKIV.NET - Податків у нас NET. 

На сьогоднішній день податкова політика в нашій державі, м’яко кажучи, вкрай незадовільна, прямо кажучи – катастрофічна. 

Причин такої катастрофи безліч: кількість податків непомірно висока, облік їх складний, постійно впроваджуються зміни в адмініструванні, податковий контроль корумпований, і так далі і тому подібне. Складається враження, що з боку держави існує лише створення перешкод для вільного підприємництва у вигляді сучасної податкової системи. 

Але поглянемо на цю проблему глибше. Все ж таки головною функцією податків є фінансове забезпечення діяльності держави. Саме держави в цілому, її інститутів, проектів, розвитку та стабільності, а не державного апарату, який є тільки найманцем для розпорядження коштами, що надходять до бюджету у вигляді податків. Найманці повинні служити роботодавцю – народу України, а не собі подібним за рахунок народу України. Отже проблема перша і головна – державний апарат. Державний апарат в Україні представляє собою п’явок, які, нічого не виробляючи, висмоктують життєву енергію з підприємців, постійно жаліються на недостатність коштів у бюджеті та вимагають посилення податкового контролю. Непомірно роздутий штат державних контролерів, обліковців, статистів і т.д., по-перше, винищує значну частину надходжень до бюджету, по-друге, як вже було зазначено, знекровлює свого роботодавця.

Йдемо далі, якщо п’явка, вже звикла нічого не робити, а лише паразитувати, - її завданням буде якомога довше такий стан підтримувати, тому ситуація з року в рік не міняється, а й становиться лише гірше. Кожну каденцію нового Президента, Уряду чи Ради ми звикли чути заклики про позбавлення податкових тягарів. Спочатку ми вірили, потім сумнівались, згодом почали обурюватись, виражати протест, зараз ми не віримо жодному слову, протест стає більш вимогливим, а з кожним кроком вперед відчуваємо гостру необхідність позбавитись нікчемного кровососа.

Проект PODATKIV.NET повністю відображає ставлення народу України до сучасної податкової системи в державі. Податків у нас NET. Просто кажучи їх нема, ми їх не бачимо геть зовсім, не бачимо їх на дорогах, не бачимо в лікарнях, в промисловості, в пенсіях, в армії, ми не бачимо, щоб вони працювали на благо народу України,… точніше ми бачимо, що вони працюють не на народ, а їх просто розкрадають на розкіш, на примхи, на задоволення ті самі п’явки, які згуртувались на тілі працьовитого українця. Тому цим проектом ми прагнемо звернути увагу тих, кого ми працевлаштували, що коли ми не бачимо, як працюють наші податки, це свідчить про їх відсутність, а отже, про можливу невідповідність займаній посаді їх розпорядників.

Допускаючи можливість недосконалої старої системи, потужного кадрового голодомору та корумпованої попередності, проект не має на меті займатись критикою, головна мета ЗВЕРНУТИ УВАГУ розпорядника державних ресурсів, що бізнес енергія не без кордонів, і якщо нею некоректно користуватись вона може перейти в тіньову субстанцію, а це найгірша із стадій майдану (супротиву), її не можна обнести кордонами спец призначенців, не можна порахувати та вирахувати, чи навіть задокументувати, вона просто з’являється і говорить NET, а тоді вже точно PODATKIV.NET. І жодний посилений контроль не спроможний буде на неї вплинути, бо контролювати ці явища буде неможливо.

Отже, повторимось, проект тимчасовий, на сьогоднішній день він фіксує сучасну податкову стадію в державі, як PODATKIV.NET. Спільними зусиллями ми намагаємось зробити перехід до проекту PODATKIV.UA, що буде підтвердженням, що податки в державі з’явились і почали здійснювати свою безпосередню функцію – працювати на народ України.

Для цього власне співдружністю небайдужих українців, створено цей ресурс, який за своєю функціональністю повинен:
  • Висвітлювати сучасний податковий стан в Україні, який буде включати в себе стан обліку, контролю та адміністрування податків.
  • Контролювати дії найманих працівників – розпорядників, контролерів, адміністраторів податків в державі. Отримувати сигнали від народних підприємців про неправомірні дії з боку контролерів, вживати заходи щодо поширення таких сигналів в засобах масової інформації, організовувати та здійснювати відповідне реагування спеціалістів в сфері права.
  • Актуально попереджати про нові запровадження в податковій сфері, висвітлювати їх об’єктивність, запроваджувати громадське обговорення та формулювання відкритої народної позиції.
  • Аналізувати досвід розвинених країн в частині побудови оптимальної податкової системи, а головне спрощеної податкової системи. Вносити відповідні пропозиції щодо запозичення прогресивних методів, їх громадське обговорення та направлення найманим працівникам – адміністраторам податків в державі, як пропозицій.
  • Запроваджувати ініціативні обговорення та голосування пропозицій від народних підприємців щодо покращення податкової системи.
  • І в наслідку проект повинен привести до відчутного результату – створенню народної податкової системи без контролерів, бо споконвіку хазяйнуватий, вільний українець не потребує контролера і здатний сплачувати податки самостійно, коли буде бачити, як вони працюють.

За роботу, панове!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]