Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.05.2014 22:18

Вітаю всіх з порятунком Біличанського лісу

Депутат Київської міської ради

Виконувач обов’язків Президента України, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов надав Біличанському лісу природоохоронний статус Національного природного парку.

Виконувач обов’язків Президента України, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов надав Біличанському лісу природоохоронний статус Національного природного парку. Нарешті підписаний Указ Президента про надання Біличанському лісу природоохоронного статусу Національного природного парку. Це величезна перемога всіх активістів і природо охоронців, особливо Ірини Федорів та Андрія Скіпальського. Дякую всім, хто долучився до захисту Біличанського лісу. Нагадаю, що Київська міська рада з моєї ініціативи прийняла рішення про розширення меж Національного природного парку «Голосіївський» за рахунок земель КП «Святошинське лісопаркове господарство» загальною площею 6462,62 га ще 12 липня 2012 року та передала до Адміністрації Президента всі необхідні документи для підготовки указу. Через півтора року підписано Указ глави держави. Я не раз наголошував на тому, що Біличанський ліс, який ось уже шість років знищують Коцюбинська і Гостомельска селищні ради, від тотальної вирубки і забудови врятує тільки надання йому природоохоронного статусу. Адже при попередній владі практично всі судові рішення освячували знищення лісу. Нарешті керівники держави почули громадськість і екологів та звернули увагу на проблему Біличанського лісу, за збереження якого ми боремося вже не перший рік. Нагадаю, що з 2008 року Коцюбинська та Гостомельська селищні ради всупереч законодавству відчужили у приватну власність майже 600 земельних ділянок загальною площею близько 100 га на території унікального Біличанського лісу. На деяких ділянках уже вирубані столітні дерева і розпочато будівництво.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]