Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.03.2014 16:18

Європейська Зелена Партія підтримала Україну

Депутат Київської міської ради

Європейська Зелена Партія (EЗП) висловила свою солідарність з народом України, і його боротьбою за європейську орієнтацію, демократію, мир і незалежність.

Європейська Зелена Партія (EЗП) висловила свою солідарність з народом України, і його боротьбою за європейську орієнтацію, демократію, мир і незалежність. Росія вторглася до Криму і загрожує ще більш широким вторгненням в Україну. Контроль російських військ над Кримським півостровом є порушенням українського суверенітету. Росія нахабно ігнорує свої договірні зобов'язання, міжнародне право і Статут ООН. ЄЗП вкрай стривожена цією агресією і закликає до її припинення. Коментуючи кризу, Співголова ЄЗП Рейнхард Бутікофер сказав: "Агресія Росії вимагає чіткої реакції з боку ЄС та його держав-членів. Ще існує можливість вивести російські війська і відновити повний суверенітет України, і ми повинні використовувати всі дипломатичні засоби для досягнення цієї мети. Росія, яка не поважає міжнародне право, не може бути стратегічним партнером для ЄС. Дії Росії повинні мати певні політичні та економічні наслідки. Матимуть місце застосування санкцій, заморожування активів і візові обмеження. У той же час, ми закликаємо уряд України діяти обачно і допомогти деескалації ситуації. Відновлення російської мови як офіційної мови має бути частиною цього процесу". Співголова ЄЗП Моніка Фрассоні продовжила: "Європейський Союз повинен зробити все можливе, щоб підтримати народ України. Зрозуміло його прагнення відійти від російського панування, і ми повинні допомогти в цьому в міру можливості. З іншого боку, нинішня українська влада має стати більш відкритою щодо демократичних сил України. ЄС і наші міжнародні партнери повинні надати термінову фінансову та економічну допомогу , щоб допомогти Україні уникнути дефолту. Нам теж слід взяти до уваги що залежність від Росії в плані постачань нафти і газу несе важкі ризики для нашої енергетичної безпеки".
Теги: поддержка
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]