Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.11.2015 22:32

Мораторій на продаж землі

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради. Експерт із питань аграрної політики

Верховна Рада продовжила заборону на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2017 року.

     Сьогодні, Верховна Рада продовжила заборону на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2017 року. Не на 10 років чи хоча б на 5, а всього на рік. Що це значить? Усвідомлення українськими парламентаріями економічної недоцільності відкриття ринку землі в складних економічних умовах чи хитрий маневр, щоб за нашою спиною домовитися, кому всього через рік дістанеться українська земля. В законі міститься норма, яка зобов’язує Кабінет Міністрів до 1 березня 2016 року підготувати і подати у Верховну Раду законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення. Такий поспіх насторожує.

     Щоб не втратити основне національне багатство України маємо здійснювати громадський контроль за процесом підготовки даного законопроекту та нормами, які вкладуть в нього наші урядовці. Аграрна партія України стоїть на позиції, що рішення про зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення є питанням національної безпеки і повинно прийматися виключно шляхом всенародного референдуму в мирний час, за умови соціальної, політичної та економічної стабільності. Ми не можемо лишити наших нащадків нашого найбільшого багатства – землі. Із втратою землі українці втратять будь-яку історичну перспективу.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]