Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.02.2023 04:07

Трохи про зловживання монопольним становищем мобільним оператором "Київстар"

Економіст, експерт-аналітик

Зловживання монопольним становищем мобільного оператора "Київстар"

Вже 18 років є абонентом мобільного оператору “Київстар”. Враховуючи публічність і кількість щоденних дзвінків та інформації, яку отримую за допомогою мобільного Інтернету, не особливо звертаю увагу на кошти, які змушений витрачати на забезпечення послуги, з 1 грудня 2022 року — тарифу “Київстар 4G Extra”.

Але доволі випадково почавши розбиратись, за що з мене у щоденному режимі знімає кошти мій мобільний оператор, трохи, м'яко кажучи, здивувався.

Отже, згідно мого тарифного плану з першого грудня 2022 року повинен щомісячно сплачувати 275 грн. Про що є інформація на основній сторінці мого додатку “Київстар” у мобільному телефоні.

Але коли подивився, а скільки з мене щоденно списує мобільний оператор за свої послуги (вони це називають планова плата за тариф/послугу), то побачив, що з 1 лютого 2023 року ця сума змінилась. Була 8,60 грн, а стала — 9,83 грн. Тобто, у місячному вимірі це вже не 275 грн, а 295 грн. При цьому це відбувається без жодної інформації про зміну тарифного плану.

Але і це ще не все. Виявляється, кожні 7 днів з мене списують 3,98 грн за міфічну інформацію щодо вхідних та вихідних повідомлень. При цьому, наголошую, саме “повідомлень”. З урахуванням, що давно вже практично не користуюсь послугами “СМС повідомлень”, для цього повно різноманітних Інтернет сервісів, плата за таку інформацію виглядає трохи кумедною.

Тобто, щомісячно, з мене за це списують умовно, виходячи з календарних 30 днів, ще 17 гривень.

Причому, я подібну послугу не змовляв і її немає у тарифному плані. Більш того, інформацію про цю послугу на сайті “Київстара” знайти взагалі не можна. Принаймні, мені це не вдалось.

Отже, мій улюблений мобільний оператор не дуже перевантажуючи себе, щомісячно додатково списує з мене 37 грн. Без жодних пояснень. І питання не в цих коштах, бо щомісячно спрямовую на допомогу ЗСУ та на інші доброчинні цілі у декілька сотень разів більші суми, а у відчутті повної безкарності мобільного оператора у явному порушенні прав мільйонів абонентів. Бо явно таким чином він поводиться не тільки зі мною.

З урахуванням цього, хотів би дізнатися від Президента “Київстару” пана Олександра Комарова та інших шановних менеджерів цієї компанії, ви там “трохи не ох..лі”? Розумію, війна і все таке. На що можна списати всі свої дії. Але все ж таки.

Також у мене є питання до керівництва Антимонопольного комітету України. Чи не варто все ж таки перевірити мобільного оператора, який займає на ринку монопольне становище, на предмет дотримання законодавства в частині зловживання монопольним становищем та порушенням прав споживачів?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]