Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.12.2021 10:30

До питання про почесні відзнаки Національної асоціації адвокатів України

Доктор філософії в економіці, доцент, адвокат України

Рада адвокатів України рішенням №120 від 17.11.2020 оновила Положення про заохочувальні відзнаки НААУ.

Рада адвокатів України рішенням №120 від 17.11.2020 оновила Положення про заохочувальні відзнаки Національної асоціації адвокатів України, яким, серед іншого, було запроваджено ступневість, зокрема, Почесної відзнаки Національної асоціації адвокатів України (НААУ).

Раніше поділу на ступені Почесна відзнака не мала, але тепер така передбачає ранжування в т.ч. за стажем роботи адвоката (бюро, об’єднання). Згідно з новою редакцією Положення адвокати (бюро, об’єднання) тепер можуть бути нагороджені Почесною відзнакою НААУ трьох ступенів – починаючи з ІІІ ступеня (нагороджуються адвокати України, адвокатські бюро, адвокатські об’єднання, які сприяють розбудові інституту адвокатури. Почесною відзнакою НААУ можуть бути нагороджені адвокати України за наявності стажу роботи у галузі права не менш як 2 роки, адвокатські бюро та адвокатські об’єднання, які зареєстровані та здійснюють адвокатську діяльність не менш як 2 роки), через ІІ ступінь (нагороджуються адвокати України, адвокатські бюро, адвокатські об’єднання, які раніше нагороджувалися Почесною відзнакою НААУ Третього ступеня, та які сприяють розбудові інституту адвокатури. Почесною відзнакою НААУ Другого ступеня можуть бути нагороджені адвокати України за наявності стажу роботи у галузі права не менш як 5 років, адвокатські бюро та адвокатські об’єднання, які зареєстровані та здійснюють адвокатську діяльність не менш як 5 років), і до І ступеня (нагороджуються адвокати України, адвокатські бюро, адвокатські об’єднання, які раніше нагороджувалися Почесною відзнакою НААУ Другого ступеня, та які сприяють розбудові інституту адвокатури. Почесною відзнакою НААУ Першого ступеня можуть бути нагороджені адвокати України за наявності стажу роботи у галузі права не менш як 10 років, адвокатські бюро та адвокатські об’єднання, які зареєстровані та здійснюють адвокатську діяльність не менш як 10 років).

Почесні відзнаки нового зразку вручаються вже рік, але у відкритих джерелах відсутні детальні відомості і зразки щодо зовнішнього вигляду відзнаки різних ступенів. Водночас саме зовнішній вигляд відзнаки має формувати у оточуючих правників (і не тільки) уяву про загальний характер обставин, що були підґрунтям для нагородження.

Вивчення питання дозволило зробити висновок, що концептуально дизайн Почесної відзнаки НААУ з часів, коли така не мала ступневості, не змінився, але було запроваджено нові кольорові рішення нагород.

Так відзнака ІІІ ступеню має в дизайнерському рішенні зелений колір навколо тексту «Національна асоціація адвокатів України» та зелене декоративне каміння, відзнака ІІ ступеню у відповідних місцях – червоний колір, та відзнака І ступеню - синій.

З огляду на викладене порушую питання перед органами адвокатського самоврядування про внесення пропозиції НААУ про розміщення фото та текстових описів усіх відзнак НААУ на інтернет-сайті https://unba.org.ua , а також про здійснення відповідної інформаційно-просвітницької роботи в середовищі правників України.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]