Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.01.2015 17:12

Нові тролейбуси, які не ходять

Лідер громадського руху "Ми разом"

Страйк за страйком: у Київпастрансі немає грошей

Плачевна ситуація склалася в Києві з пасажирським транспортом. КП «Київпастранс» призупинив рух на семи маршрутах через нестачу коштів. Чиновники кажуть, що маршрути збиткові: ними користуються в основному пільговики. У КП також не виключають, що кількість заморожених маршрутів може збільшитися. Тим часом, державна заборгованість по зарплатах становить 115 млн гривень!

Зрозуміло, що ситуація в транспортній галузі в Києві критична: 18 грудня вже був один страйк працівників «Київпастрансу», і в січні передбачався ще один. Жителі міста готові ходити на роботу пішки, якщо страйк допоможе привернути увагу влади до проблеми і допомогти транспортникам. Але зарплати все одно затримують, а «нагорі» лише розводять руками.

Нещодавно бачив інтерв’ю з мером Віталієм Кличко, у якому він браво звітував про кількість нових вагонів метро, тролейбусів, нові транспортні розв’язки в столиці. Склалося таке враження, що звітувати ми навчилися добре, але достойно працювати й досі не вміємо.

Питання забезпечення киян комунальним транспортом – одне з найболючіших в житті столиці. У команді Кличка недостатньо фахівців, які б вирішили цю проблему. Думаю, тут варто шукати професіоналів з європейським досвідом, які зроблять з Києва сучасний мегаполіс. У протилежному випадку може скластись така ситуація, що нові тролейбуси, про які з гордістю розповідає мер, просто не будуть ходити. Бажаю Києву успіхів!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]