Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.03.2021 12:30

Відмова у реєстрації ТМ. Чому ні. 01

Адвокатка, патентна повірена України, СЕО патентно-юридичної студії "BLACK&WHITE"

Відмова в реєстрації торговельної марки, яка протирічить нормам суспільного порядку та принципам моралі.

Не можна реєструвати ТМ, які суперечать публічним нормам моралі. Здавалося б, все просто, якщо ти не використовуєш лайку, то це до тебе не відноситься. Але ж ні. Навіть така назва як «IN GOD WE TRAST» (правда в Росії) зазнала поразки – і Відомство, і Апеляційна палата, і навіть суд відмовив у реєстрації цієї ТМ. А у нас? А у нас – без проблем зареєстрована (свідоцтво вже не є дійсним, то якщо комусь треба – спробуйте).

А от ТМ СУЧКИ – зареєстрована ТМ. Тому що тут наголос припадає на останню букву. Такий собі своєрідний тест – ви собаковод чи дендролог, залежно від того який наголос ставите.

Я розважаюсь тим, що слідкую за поданими заявками, як кажуть «на грані фола», наприклад:

"ХУДИ" (рос.), а може щось інше. Нерозбірливо написано (до речі – поки спостерігала – зареєстрували).

«Зубы москаля» (рос.) – також відноситься до цієї категорії для відмови, оскільки висловлює негативне відношення до цієї нації (відмовили).

«Халява» - в Росії була відмова, оскільки є жаргонним словом і використовується в перекрученому значенні, спотвореній мові. У нас є така зареєстрована ТМ:

Народ одразу підхоплює вислови гарантів і депутатів, у нас подана на реєстрацію ТМ: «ЗДАЙТЕ КЛЮЧ! РОЗРАХУЙТЕСЬ ЗА МІНі БАР!» (с), а в РФ подана заявка: «ДЕНЕГ НЕТ, НО ВЫ ДЕРЖИТЕСЬ» (с).

Ще часто «натрапляють» на цю статтю при подачі ТМ з інших країн або в інші країни, коли є питання у перекладі ТМ (не мені вам розказувати про блакитну воду «BLEU WATER» або «BLEDINA» (дитяче харчування, якщо не здогадалися). А також незнання традицій, про які при розробці логотипа не подумали. Наприклад, в країнах Африки прийнято зображувати те з чого складається продукт, так як не всі можуть читати, і Gerberовський рожевощокий малюк на упаковці може повергнути в шок.

Тому хай не вичерпається, як то кажуть, фантазія заявників.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]