Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.03.2021 15:07

Палата №… Огляд рішень Апеляційної палати

Адвокатка, патентна повірена України, СЕО патентно-юридичної студії "BLACK&WHITE"

Відмова в реєстрації ТМ

Підстава: заявлене словесне позначення є таким, що суперечить публічному порядку, бо відтворює ім’я знаної особи – принцеси Уельської, добре відомої в світі як леді Діана.

Вашу доньку звуть Діана і ви вважаєте, що вона леді, не факт, що ви зможете зареєструвати ТМ «Lady Diana». І це не зважаючи на Youtube канал з 6 млн!!! підписників та 2-ма мільйонами переглядів. Апеляційна палата відмовила в реєстрації на тому обґрунтуванні, що простежується асоціація з Леді Ді.

Ви теж так вважаєте? Ваша перша думка теж про короновану особу принцесу Діану?

Із рішенням можна ознайомитись на сайті Відомства.

Трохи подробиць: є декілька підстав для відмови в реєстрації ТМ, серед них «не можуть бути зареєстровані торговельні марки, які суперечать публічному порядку». Для пересічного громадянина порушення публічного порядку та відтворення імені – різні речі, саме на такій підставі може відмовити Відомство у реєстрації ТМ. Не дивлячись на те, що заявник стверджував: нове покоління не знає Леді Ді, оскільки вона померла 22 роки тому і проживала в Британії. Надав підтвердження використання і міліонні перегляди, Відомство вважає, що асоціація з принцесою є і відмовляє в реєстрації ТМ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]