Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.09.2021 09:19

Інвестиції у криптовалюту. 10 ознак криптошахраїв

Адвокат, експерт в консалтингу малого і середнього бізнесу

Вам обіцяють стабільність, подвоєння грошей і запевняють, що хочуть допомогти. Важливо розуміти - ви можете опинитися на гачку у шахраїв.

Американці втратили більше 80 млн $ на скамі у криптовалюту у 2020, що на 1000% більше, ніж у 2019. Хайп, історії про успішний успіх криптотрейдерів і бажання легких грошей можуть призвести до провальних інвестицій. І справа не в тому, зростає або падає крипта. Важливо розуміти - ви можете опинитися на гачку у шахраїв. 

Сьогодні розберемо 10 ознак криптошахраїв.

Гарантований високий дохід. Вам обіцяють стабільність, подвоєння грошей і запевняють, що хочуть допомогти. Насправді немає інвестицій, які постійно приносять величезний прибуток. 

Обіцянка легких грошей. Отримати дохід готівкою або у криптовалюті - приваблива пропозиції. Ніякого тобі банківського комплаенсу. Але така пропозиція має насторожити. Найчастіше це явна ознака шахрайства. 

Маніпуляції зі словами "можливості" і "фінансова свобода". Всі мріють витрачати і не рахувати. На кожному кроці фраза "він зміг, і ти зможеш". Різниця тільки в тому, що він 10 років будував бізнес, а ти хочеш легких грошей. 

Реферальні програми. Вам обіцяють бонуси за залучення друзів. Перш ніж запропонувати близьким, проаналізуйте, чи не піраміда це. 

На початку вересня прокуратура Каліфорнії почала розслідування справи директора і промоутера BitConnect, який через криптопіраміду і реферальні програми виманив у американців 2 млн $. Йому світить 20 років в'язниці. 

Криптоконсультанти та інвестиційні менеджери. Одиниці займаються криптотрейдингом з повним зануренням у тематику. Більшість не проти передати рахунки в управління. І звичайно ж у вас буде така можливість. Вам запропонують безкоштовного криптоконсультанта. Він купить і продасть коли треба. Але як тільки ви ввійдете у свій криптокошик, виявиться, що для виведення коштів потрібно заплатити величезну комісію. А ще гірше, на рахунку менше, ніж вклали спочатку. Претензії до криптоконсультантів не врятують, і повернути гроші, які вклали, не вийде. Псевдопомічник скаже, що не гарантував дохід. 

Пункт в угоді користувача про право криптоплатформи розпоряджатися активами клієнта. 

Гучні заяви, без аргументів і доказів. Досвідчені інвестори вимагають детальну інформацію про те, як буде працювати інвестиція, що буде відбуватися з грошима і які ризики. Перш ніж вкладати гроші, вивчіть інфополе навколо вашого брокера криптовалюти та оцініть ризики. Банально, але мало хто гуглить інформацію щодо криптоплатформи. Просто введіть у пошуковому рядку назву платформи + слова "огляд", "шахрайство", "скарга". Думаю, знайдете багато цікавого. 

Публічність НЕ ознака надійності. Підсвідомо люди вірять хорошому і заперечують погане. Ми впевнені, якщо людина відкрито виступає перед аудиторією, його хтось перевірив до нас, йому нема чого приховувати. Всі ми таким хворіємо. Всьому виною бажання легких грошей і фінансової свободи. 

У жовтні 2020 американці отримали твіт від Ілона Маска з проханням відправити 1 біткоїн, а натомість він пообіцяв повернути 10. Це були шахраї, які зіграли на довірі до публічної людини. Так американці втратили більше 2 млн $. 

Pump and Dump. Часто власники криптоактивів намагаються підняти ціну, перш ніж продати криптовалюту. У світі криптотрейдингу це звичайна справа на стадії ICO або нової криптовалюти. Помилкові твердження і хайп можуть підняти попит і дозволити розробникам або домінуючим власникам крипти отримати величезний фіктивний прибуток скинувши свої монети на штучному піку. 

Вигадані або сфальсифіковані котирування і графіки, які спеціально підганяються під брокера. Вам покажуть дані про постійне зростання монет. Пам'ятайте, так не буває. Для криптовалюта характерна волатильність: зростання і зниження ціни. 

"Вигідна" бонусна програма, яка починає діяти після вкладення великого депозиту. Якщо ж ви не виконаєте умови програми, гроші переходять до брокера, та ще й з відсотками. 

Багато хто вважає, що досить почитати пару форумів і подивитися кілька відео на Youtube, щоб вибрати платформу для криптотрейдингу. Вони забувають, про інфоциган і проплачені статті та відгуки. Багатьом затьмарюють розум історії про криптоуспіх. Як і тим, хто стали жертвами 82 135 зареєстрованих криптозлочитнів у США за 2020 рік. 

Тільки здорова доза скептицизму з часткою недовіри допоможе зберегти гроші.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]