Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.10.2011 20:27

Суд над Тимошенко

Експерт з питань соціальної політики

Газовий контракт Тимошенко є стандартним для країн Європи

Це був не суд, а судилище: без Конституції, без законів, без справедливості, без свідків захисту, без будь-якого права на захист, без останнього слова…

Тимошенко зверталась, не до продажних і переляканих прокурорів та судді, бо вирок вже написаний на особисте замовлення Януковича. Вона говорила до суспільства, до українських громадян, до демократичної світової спільноти.

Юлія Тимошенко: «Це був класичний суд Лінча, коли зібралася група людей, об'єднана одним незаконним  завданням, і незважаючи на невинуватість, було завдання розправитись, і вони це зробили».

          Тимошенко кинули до в’язниці, бо вона посунула корупційні інтереси

          Газову кризу 2009 року створили корупційні схеми, які покривав тодішній президент Ющенко. Під час розв’язання кризи Тимошенко усунула ці схеми і діяла законно.

          Юлія Тимошенко: «Я, як на ту хвилину прем'єр-міністр, хочу заявити, що діяла законно, логічно, ефективно, по-державницьки.  Я не торгувала землею під Чорноморський флот, не торгувала газотранспортною системою, «Енергоатомом», «Укртелекомом». Я не здала жодної п'яді української землі, і жодної гривні державної власності не було поставлено під удар, криза була розв'язана».

            Зараз  після 20-ї річниці незалежності (як і на десяту) вона в тій самій камері, в тій самій в'язниці за те ж саме - за те, що будучи прем'єр-міністром робила спроби захисти національні інтереси та усунути колосальну газову корупцію «Росукренерго».

          Адвокати Тимошенко доводили в суді очевидні речі

          Було очевидно, що немає злочину, але адвокатам треба було використати увесь свій досвід, закони, документи, щоб довести, що два на два – це чотири. Більше того, їх ні суддя, ні прокурори не слухали і чути не хотіли.

          Юлія Тимошенко: «Коли Олександр Плахотнюк, витративши два тижні, і на відміну і прокурорів, і судді, і слідчих вивчив кожен папірець цієї кримінальної справи, і коли він все це сміття вивалив у своїй доповіді і розклав на складові: коли слідчі дії по вилученню ключових доказів проводилися 31 квітня 2011 року - в день, якого не існує в календарі, коли він показував, що експертизи замовлялися набагато пізніше, ніж по датам отримували результати, коли він проаналізував увесь цей мотлох і просто назвав все своїми іменами, то стало зрозуміло, чому немає прямої трансляції».

           Після всієї роботи, яку проробили захисники треба було б припиняти цей абсурд, треба виносити виправдувальний вирок та закривати цю ганебну для України справу.  Знищують лідера опозиції, за якого у 2010 році проголосувало майже 12 млн. виборців,  половина України!

         Кримінальна справа проти Тимошенко – прикриття для здачі  газотранспортної системи

         Кримінальна справа проти Тимошенко, крім знищення головного конкурента Януковича, є ще й прикриттям для здачі владою газотранспортної системи. Під прикриттям ідеї «невигідних контрактів» цю колосальну власність народу хочуть перевести у  родини, які нині керують державою.

          Юлія Тимошенко:  «Сьогодні вони говорять про якісь невигідні контракти і під цією завісою просто здають Україну… Їм потрібне прикриття для здачі заздалегідь обговорених об'єктів, і тому вони сьогодні влаштували все це шоу, влаштували інформаційну кампанію про те, що ці контракти не вигідні».

          Жодним кроком Тимошенко не порушила національні інтереси

         Підписуючи газові контракти, Тимошенко перш усього дбала про політичну незалежність України і підписала стандартний для європейських контракт.

Юлія Тимошенко: "Для України підписаний контракт і підписана формула давала стратегію виходу на ринкові ціни, - заявила Тимошенко. - Скажіть, чому тоді не більш заможні ніж Україна, прибалтійські країни з першого дня перейшли на жорсткі ринкові ціни і заявили, що будуть сидіти без тепла, опалювати вугіллям, але через ціну на газ не дозволять формувати політичні  впливи на їх країни. Скажіть, чому Грузія не ставить спеціальних умов дати їм пільгові ціни, а живуть політично вільними!  А що наша сусідня Польща не хоче мати ціну на газ 200 доларів? Хоче, але вона знає, що треба вибудовувати сильну економіку, незалежну країну».

  Газовий контракт Тимошенко є стандартним для країн Європи

      "Газпром" і "Нафтогаз України" у 2009 році уклали стандартний газовий контракт. Юлія Тимошенко затвердила стандарту систему цін і стосунків.

       Захист має в розпорядженні  зразки 38-ми контрактів інших  країн з "Газпром". На момент середи було проаналізовано 23-х із них. Результати показують, що між «Газпромом» і «Нафтогазом» застосовано стандартні європейські формули. Єдине, що відрізняє ці контракти – це країни та назви компаній, із якими вони укладені.

Таким чином, Україна не є винятком в цьому переліку, і контракти, що укладені Юлією Тимошенко, повністю ідентичні тим контрактам, які "Газпром" підписав з іншими споживачами.

    Екс-прем'єр-міністр Чехії Тополанек: Юлію Тимошенко немає за що судити

Екс-прем'єр-міністр Чехії Мірек Тополанек, який у 2009 році брав участь у газових переговорах України і Росії, вважає, що Юлію Тимошенко немає за що судити.

 Марек Тополанек: "Я на Тимошенко як тодішній голова Ради Європейського Союзу в рамках маятникової дипломатії тиснув. За мною стояло півмільярда громадян Європейського Союзу, велетенські проблеми, які загрожували Болгарії і Словаччині".

Марека Тополанек: "Юлія Тимошенко тоді поводилась дуже мужньо. У неї не було іншої можливості, ніж домовитись із Росією. ".

Марек Тополанек: "Договір, який вона тоді була вимушена підписати з Росією, захистив людей в Україні і зберіг імідж України, якщо говорити про її європейський вибір. …Я не думаю, щоб її можна було за щось судити".

Юлія Тимошенко: Янукович поставив на собі  клеймо диктатора

          Юлія Тимошенко заявляє, що у режиму є план винесення їй обвинувального вироку у першій та другій судових інстанціях, а потім Янукович планує здійснити помилування.

Юлія Тимошенко:  «Я знаю, що у них є план винести обвинувальний вирок, причому на першій та другій інстанції зірвати всі європейські домовленості. Потім Янукович хоче звернутися з пропозицією про помилування, але є маленька деталь - деталь в тому, що він указ змінив і за помилуванням мусить звертатися той, проти кого винесено обвинувальний вирок».

 Юля наголосила, що ні за яких обставин не проситиме про помилування.

Юлія Тимошенко:   «Я хочу сказати, що ні за яких обставин, ніколи я ні за яким помилуванням не звернуся, не звернуся тому, що для мене це буде визнанням диктатури, визнанням неправосуддя, нахабності і цинічності всієї системи авторитарної влади. І хай він такі плани навіть не будує».

ЮліяТимошенко: «Це буде вирок не мені – це буде вирок, по-перше, всій системі правосуддя, тому що рано чи пізно всі дізнаються про те, що тут відбувалося. По-друге, це буде вирок цій системі силових структур – СБУ, прокуратурі – тому що там кожному клеймо треба буде поставити, що ви фальшуєте справу і що ви займаєтесь політичними репресіями. Це однозначно буде вирок не мені - це буде вирок Януковичу, тому що він собі на лоба поставить клеймо, що він просто є диктатор і що він позбавляє всіх елементів демократичного суспільства».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]