Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.06.2023 14:37

Врятувати українських підприємців!

Експерт з питань соціальної політики

У першому читанні прийнято законопроект №8401 про скасування пільг для малого і середнього бізнесу на час війни

Підприємці в Україні ледве виживають. Допомоги від держави їм зараз не вистачає. І в цей час уряд чомусь вирішив скасувати пільгову систему оподаткування, яка мусила працювати до кінця війни, і бажано ще хоча б рік після війни.

Попри активний спротив суспільства, владна більшість не припиняє спроб повернути довоєнні норми – податки, перевірки, обмеження, покарання тощо. Для цього Верховна Рада за поданням уряду ухвалила у першому читанні законопроект №8401  про скасування пільг з оподаткування, які були запроваджені для малого і середнього бізнесу на час війни.

Цей закон нищівний для українського бізнесу та економіки. Він містить руйнівні новели, які стосуються не тільки ФОПів, але і звичайних юридичних осіб.

Під час засідання робочої групи із підготовки законопроєкту №8401 експерти та свідомі депутати намагалися пояснити присутнім провладним депутатам, що зараз немає жодного аргументу, щоб повертати «драконівське» оподаткування і перевірки, однак «слуги народу» не збираються враховувати інтереси українського бізнесу.

Щоб врятувати український бізнес від наслідків можливого ухвалення цього шкідливого законопроєкту, команда народних депутатів  підготувала понад тисячу правок до скандального документа, а також розробила план, як можна заблокувати його ухвалення.

Зараз українським підприємцям необхідно об’єднатися та звертатися до народних депутатів, обраних на округах, з поясненням, чому не можна ухвалювати цей законопроєкт. А також  підписати розміщену на сайті президента електронну петицію, якою пропонується зняти з розгляду законопроект №8401, який є «кілером українського підприємництва».

Давайте зробимо все, щоб продовжити роботу українських підприємств і зберегти економіку України! 

До речі, порівняйте дві цифри:

Кабінет Міністрів ухвалив рішення виділити 560 мільйонів гривень для виплати допомоги постраждалим від повені внаслідок підриву Каховської ГЕС…

580 мільйонів гривень – виплачено у вигляді премій власникам банку Авангард – Костянтину Стеценку та Макару Пасенюку, це від розміщення коштів колишнього Ощадбанку Росії!

А Ви кажете в країні війна, треба затягнути паски… кому війна, а кому мати рідна!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]