Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.04.2022 12:00

Державна соціальна допомога під час війни

Експерт з питань соціальної політики

Особливості соціальних виплат в умовах воєнного стану

Друзі, зверніть увагу, що державна соціальна допомога виплачуватиметься протягом дії воєнного стану та одного місяця після!

Під час воєнного стану не потрібно звертатися за її перепризначенням або підтвердженням права на її отримання (постанова Кабінету Міністрів https://bit.ly/3Kq5WNI)

Це стосується таких соціальних виплат:

- допомоги малозабезпеченим сім’ям;

- допомоги на дітей одиноким матерям;

- допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;

- допомоги на дітей, хворих на тяжкі хвороби, яким не встановлено інвалідність;

- щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу;

- тимчасової державної допомоги дітям, батьки, яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме;

щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг;

- тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Якщо отримувачі державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю, які пропустили строк перегляду, виплата таких видів допомоги не зупиняється на період воєнного стану та одного місяця після його скасування.

Після скасування воєнного стану органи соціального захисту населення поінформують одержувачів про необхідність протягом одного місяця оновити документи, необхідні для того, щоб продовжувати отримувати допомогу.

Окрім того, Кабінет Міністрів України  постановою № 332 затвердив новий Порядок надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]