Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.11.2021 15:54

Перелік "сюрпризів" від моно-депутатів

Експерт з питань соціальної політики

Аналіз антисоціальних проектів законів монобільшості.

Частковий перелік законодавчих “сюрпризів” до кінця року від ЗЕ-депутатів:
- в турборежимі готується до прийняття в другому читанні (в першому читанні прийнятий 2 червня) законопроєкт №3515 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його "підвищення".
В теперішній редакції це фактично антиконституційний переворот шляхом спотворення сутності основного державного стандарту - прожиткового мінімуму й чергове “узаконення” політики дешевої рАбсили;
- атомною бомбою в царині трудових відносин є прийнятий за основу 21 вересня проєкт закону №5388 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин. Застереження щодо прийняття цього законопроєкту висловили численні міжнародні організації й національне експертне середовище щодо його невідповідності нормам конвенцій Міжнародної організації праці та українській Конституції;
- в будь-який момент може вистрілити законопроєкт №4284 теперішнього спікера ВР Руслана Стефанчука типа про “дерадянізацію”, який прийнятий в першому читанні 19 травня й містить пряме доручення уряду подати до ВР новий проєкт Трудового кодексу й водночас вносить вкрай токсичні правки до діючого КЗпПУ;
- напевне буде здійснена 143-тя спроба протягнути закон про примусове пенсійне накопичення у невідомо де. ВР відправила в квітні на доопрацювання законопроєкт №2683 про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення, який було внесено групою депутатів на чолі з Галиною Третьяковою.
Навіть антикорупційним комітетом Ради визнано, що цей законопроєкт має ознаки фінансових пірамід і вкрай небезпечний корупційно, але сама Третьякова (вже за активної участі прем'єра Дениса Шмигаля) продовжує активне лобіювання цієї, на мою думку, страшної афери;
- буквально днями в парламенті відбулась чергова атака на соціальне страхування з метою його остаточного одержавлення — мова про законопроєкт №3663 "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування (нова редакція) та інших законодавчих актів України” Михайла Папієва (фракція “ОПЗЖ”).
Після цього соцстрах разом з Пенсійним фондом буде комерціалізоване, а на голови трударів впадуть нові обов'язкові збори-внески, але вже до приватних структур.
Поряд з цим моно-нардепи просто вперто не помічають жах багатомільярдних боргів по заробітній платі й відверто саботують навіть розгляд законопроєктів з вирішення цього ганебного антиконституційного явища.
Ще нардепи від монобільшості не хочуть виконувати десятки рішень Конституційного суду та Європейського суду з прав людини.
Ще, прикриваючись турбодіяльністю з вакцинації від ковіду, моно-парламентарі геть занедбали тему потреби системних змін в охороні здоров'я.
Ще ЗЕ-нардепи не бачать колосальних ризиків техногенних катастроф через ігнорування технологій і безпеки праці на виробництві та еко-техногених катастроф в містах, де злобудовники порушують всі норми безпечності в містобудуванні.
І такої законопроєктної моно-макулатупи ще багато...
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]