Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.02.2021 15:43

Уряду бракує професіоналів, а не корупціонерів

Експерт з питань соціальної політики

Щодо призначення виконуючих обов’язки пожиттєво... зе-зміни до закону про державну службу

Запропоновані президентом зміни до закону про державну службу фактично покликані «пожиттєво» призначити Юрія Вітренка виконуючим обов’язки першого віцепрем’єра з повним спектром повноважень.

«Юрій Вітренко – це корупціонер найвищого рівня. За висновками державного аудиту, очолюючи НАК «Нафтогаз» 5 років, він вивів з країни 225 мільярдів гривень корупційних оборудок. Він сам собі виписав премії на 170 мільйонів гривень і перевів ці гроші на свої рахунки за те, що завалив роботу «Нафтогазу». Однак президент двічі просував цього корупціонера на посаду першого віцепрем’єра – міністра енергетики. Двічі Верховна Рада не підтримувала це рішення. І тоді президент всупереч Конституції України вирішив внести законопроєкт, яким без узгодження з Верховною Радою призначає Вітренка виконуючим обов’язки пожиттєво з повним спектром повноважень», – обурилися депутати.

Таке рішення президента суперечить не тільки Конституції, а й європейській практиці, і свідчить про початок великої корупції в Уряді України.

Замість того, щоб порушити проти Вітренка кримінальну справу, згадаймо «весна прийде – саджати будемо», його садять на посаду першого віцепрем’єра. Ця людина матиме повний спектр повноважень для того, щоб здійснювати свої корупційні дії, як він це робив і попередні роки. Зараз поіменно видно, хто є спільником президента в тому, щоб повертати корупціонерів до влади... 
 
За ці корупційні зміни проголосували Слуги Зе, олігархічна група "Довіра" та продажні позафракційні депутати.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]