Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.12.2020 15:41

Влада зрадила медиків

Експерт з питань соціальної політики

У проекті бюджету-2021 не передбачено обіцяного підвищення зарплат для медиків!

За інформацією Вільної профспілки медичних працівників України, Кабмін і провладні депутати готові зрадити медиків у час коронавірусної інфекції.
20 жовтня 2020 року Президент заявив, що зарплата лікаря повинна становити не менше 20 тис. грн.
24 листопада 2020 Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що зарплати лікарів повинні зрости мінімум до 22 тис. грн.
Також з публічних джерел стало відомо, що на 2021 рік у МОЗ заклали зарплати на рівні:
23 тис. грн. для лікарів,
15 тис. грн. для медичних сестер,
11 тис. грн. для молодших медичних працівників.
Але події останніх днів показали, що Кабінету Міністрів і Верховній Раді доля медиків байдужа.
У бюджеті 2021 медикам відмовились піднімати заробітну плату.
Варто нагадати, що ситуація з епідемією в Україні є питанням НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ. Головною рушійною силою у боротьбі з COVID - 19 є саме МЕДИКИ.
Сьогодні працівники охорони здоров'я виходять на роботу понаднормово. Лікуючи українців з COVID - 19, щохвилини наражаються на смертельну небезпеку, а іноді ідуть із життя через цю недугу.
При цьому медики отримують зарплати нижчі навіть від рівня середньої зарплати в Україні. Це не має нічого спільного ні зі здоровим глуздом, ні зі справедливістю, ні з людською мораллю.
Кабінет Міністрів і Верховна Рада зобов'язані звернути увагу на тих, хто сьогодні рятує життя українців у час найбільшого лиха, та негайно переглянути Державний Бюджет 2021 і дати медикам надію.
Застерігаємо ВЛАДУ, запас міцності людського і професійного ресурсу може швидко вичерпатись і тоді ДОСТРОКОВІ ПАРЛАМЕНТСЬКІ і ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ будуть не за горами.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]