Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.12.2017 17:02

Влада намагається приховати справжню кількість безробітних

Експерт з питань соціальної політики

Коментар щодо урядових маніпуляцій.

Якщо людина офіційно зареєструвалася в Центрі зайнятості як безробітна, вона фактично офіційно визнала, що впала на соціальне дно. Тому не кожен хоче це афішувати...

Про це в ексклюзивному коментарі from-ua.com розповів експерт з питань соціальної політики Андрій ПАВЛОВСЬКИЙ.

Коментуючи дані щодо кількості безробітних в Україні, надані Службою зайнятості, він зазначив:

«Дивні речі відбуваються, тому що влада наводить статистику, що кількість безробітних, непрацюючих майже не міняється. У той же час ми бачимо, що економічна криза в Україні продовжується, підприємства у великих промислових містах практично не працюють. Люди або взагалі йдуть у відпустку за власний рахунок, або працюють неповний день. І в той же час у нас нібито за статистикою все нормально. Тобто влада наводить приклади, що у нас 1,2-1,5% безробітних, а за методологією Міжнародної організації праці у нас безробіття на рівні 9-9,5%».

Такі різні показники, за словами експерта, ми бачимо тому, що у нас безробітним вважається тільки той, хто написав заяву та став на облік у Центрі зайнятості і отримує відповідну допомогу.

«От той, хто отримує допомогу по безробіттю, той офіційно і вважається безробітним. У той же час є багато людей на неповній зайнятості, відправлених у відпустку. А є й ті, хто просто не хоче повідомляти, що тимчасово не працює, бо це психологічно важко. Якщо людина офіційно зареєструвалася, вона фактично офіційно визнала, що вона впала на соціальне дно. Тому не кожен хоче це афішувати. Ось тому таке велике неспівпадіння. Я думаю, що ближче до правди дані Міжнародної організації праці, які свідчать про те, що в Україні безробіття на рівні 10% від кількості людей працездатного віку», - констатує Павловський.

Крім того, за його словами, є й інший страшний показник: 25% безробітних, тобто кожен четвертий - це молоді люди до 25 років!

«Тобто молодій людині після інституту, технікуму знайти робоче місце найважче. Перше робоче місце - це проблема. Тому найбільший відсоток безробітних - це молодь. А це в свою чергу виштовхує молодь, яка не бачить перспектив у рідної країні, за кордон. І серед виїжджаючих багато саме молодих спеціалістів, і таким чином країна позбавляється майбутнього, тому що ці молоді люди працюють в інших країнах і примножують добробут і багатство там, а не в Україні. Ось в цьому біда!», - додає експерт.

Нагадаємо, згідно з даними Державної служби статистики, рівень безробіття в Україні за підсумками листопада 2017 року порівняно з жовтнем збільшився на 9,6% - до 309 тис. осіб.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]