Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.12.2008 17:37

Ми пропонуємо фінансувати дорожні фонди через збільшення ставок податку з власників легкових автомобілів.

Експерт з питань соціальної політики

Покращити фінансування територіальних дорожніх фондів я пропоную за рахунок збільшення податку з власників дорогих машин.

Всі читачі знають, що якістьукраїнських  автошляхів залишає бажатикращого у зв’язку з хронічним недофінансуванням заходів по ремонту ібудівництву доріг. Багато контрактів на ремонт і будівництво доріг, які булиукладені рік і більше тому, зриваються підрядниками внаслідок суттєвого ростуцін на будівельні матеріали порівняно із передбаченими у контракті. До того ж,фінансова криза додала чимало проблем.

Покращити фінансуваннятериторіальних дорожніх фондів я пропоную за рахунок збільшення податку звласників дорогих машин.  Саме це сталоосновою нового законопроекту «Про внесення змін до ст.3 Закону України «Проподаток з власників транспортних засобів та інших самохідних машин імеханізмів», поданим мною для розгляду у ВР.

Я дійсно вважаю, що збільшеннярозмірів податку на легкові автомобілі з великими об’ємами двигуна значнопоповнить дорожні фонди необхідними коштами, особливо зараз, під час підготовкидо EURO-2012.

На мою думку, власникидорогих авто, тих, де об’єм двигуна перевищує 3500 куб.см.,  маютьнести тягар фіскального навантаження.Насьогодні, за діючим законодавством, податокз власників автівок сплачується за місцем реєстрації транспортних засобів наспеціальні рахунки територіальних дорожніх фондів. Ці фонди  85 % зборів спрямовують на фінансування доріг загального користування, а 15 %відправляється до бюджетів місцевого самоврядування - на ремонт та утриманнявулиць.Тож  необхідно окремо призначитиставки податку з авто, що є вже предметами розкоші – певні моделі ALPINE, AUDI, BMW,BUIK, CADILLAC,CHRYSLER,PONTIAK, MERSEDES-BENZ, HUMMER,TOYOTA тощо.

 В законопроекті  пропонується застосовувати при  об’ємі двигуна від 3501 і більше –  ставку податку 100 грн.з 100 куб.см, якщоавтомобіль новий . Якщо авто використовувався менше 8 років – 120 грн.з 100 куб.см., а якщо більше 8 років – 1000 грнз  100 куб.см.

Запропоновані зміни  не потребують додаткових матеріальних тафінансових витрат з Держбюджету, а сам законопроект забезпечить достатнійрівень фінансування необхідних робіт з ремонту та будівництва автошляхів.

Відправити:
Теги: БЮТ
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи