Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.07.2015 09:51

Керівництво "Нафтогазу" провокує кризу неплатижів

Експерт з питань соціальної політики

Збільшення нормативу споживання газу на одну особу, яке пропонує «Нафтогаз», призведе до неплатежів і поставить комунальне господарство України на межу колапсу

«Батьківщина» домоглася від Уряду зниження норм споживання газу домогосподарствами, що не мають лічильників, удвічі. Звісно, це призвело до того, що споживачі, які мають сплачувати за газ відповідно до показників лічильників, встановлених постачальниками за рахунок саме споживачів, відмовляються від такої форми оплати.

 

Відтак, голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв зажадав збільшити норматив споживання газу на одну особу до рівня, який перевищує середній, з метою «стимулювати встановлення лічильників». При цьому реальний обсяг споживання газу на одну особу не враховується.

 

«Нафтогаз», переслідуючи мету отримання надприбутків – за рахунок як нав’язаної послуги з встановлення та обслуговування лічильників, так і власне завищеної норми споживання газу, цілковито ігнорує ту обставину, що населення і так сплачує завищену ціну за газ на межі реальної платоспроможності домогосподарств. Ця обставина неминуче призведе до кризи неплатежів у комунальному господарстві країни, поставивши його на межу колапсу.

 

Займаючи відповідальну позицію щодо збереження та відтворення інфраструктури життєзабезпечення, партія «Батьківщина» і надалі докладатиме усіх зусиль задля збалансування платоспроможності населення із потребами галузі. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]