Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.03.2020 11:55

5 навичок нової реальності

Директор з маркетингу компанії AgriChain

Світ різко змінився. Життя точно ніколи не буде колишнім. Жити в нових умовах – це розвити нові навички. Чим швидше ми адаптуємося, тим меншим буде по нам удар кризи, депресії, пандемії…

Тож, топ-5 навичок для продуктивної роботи та щасливого життя наповненого енергією, здоров`ям, добробутом.

 

З одного боку простий постулат, але далеко не всі з нас це вміють. До карантину велика когорта фрілансерів працювали не вдома, а в коворкінг-центрах, кафешках та  антікафешках. Про загартованих найманих офісних працівників мова навіть не йде.

І справа не тільки в тому, що вдома мокачінушка не така смачна. Справа в тому, що в розслабленій домашній атмосфері більшість не вміє збиратися, мобілізуватися та настоюватися на ефективну роботу. Плюс комунікації.

Вихід є. Знаходимо вдома робочу поверхню, нехай навіть кухонний стіл, якщо немає іншого. Прибираємо зі столу та навколо столу всі речі, які не стосуються роботи. Ось, уже й ніщо не заважає, не відволікає. Знайомтесь - це нове робоче місце на невизначений період.

 

На деякий час ви самі собі наглядачі. Над душею не стоїть бос, не потрібно бігати ні до кого зі звітом, радитись по десять разів на день. З одного боку, добре. З іншого - є ризик розслабитися та втратити продуктивність.

Щоб не дай боже такого не сталося, кожен з нас повинен придумати свій власний чарівний пендель, щоб не відволікатися та ефективно працювати годин по 10 на день мінімум.

Наприклад, це може бути чіткий план на день, який треба повісити перед очима на стіні. Обов`язково написати рукою, ставити галочки про виконання. Олдскульно? То й нехай.

Включити «нагадувалки» на смартфоні, відтрекані по таймінгу вашої роботи. Не в цілях реклами, дуже зручний софт для таких цілей – це Trello, Todoist, ClickUp тощо. Кому, що до снаги.

 

Ситуація змінюється щодня, а значить потрібно швидко орієнтуватися та адаптуватися. На чому пропоную акцентувати увагу:

- Широко відкрити очі та помічати нові можливості, оптимізувати грошові та часові ресурси;

- Швидко та безжалісно старим планам помахати «чау-бамбіно-соррі», як тільки зрозумієте, що їх не вийде реалізувати в новій світовій парадигмі.

Інакше, думки про незавершені справи зроблять пробоїну на підкорці. Не давайте енергії витікати, вона зараз й так, особливо потрібна!

 

На дворі 2020й. У віконечко подивіться. Там дві тисячі двадцятий рік.

Існує неймовірна кількість засобів бути на зв'язку 24 на 7, з будь-якою людиною планети. Якщо раніше ми їх використовували швидше для розваг, то зараз саме час побачити в мессенджерах, соцмережах тощо - робочі інструменти!

Ще вчора «експерти» казали, що запускати свій ютуб-канал вже запізно, а сьогодні прийшов час. Кумедно, чи не так?  Звичайнісінькі шкільні уроки для першокласників вже перемістилися на ютуб.

Хто б міг подумати, ще місяць назад, що прямі продажі та підписання контрактів на мільйони доларів будуть робити в Zoom чи Google Hangouts, в той час коли відстань між людьми 10 кілометрів?

Проводити регулярні збори та мітапчики в додатку Zoom – це вже норма. Він дає можливість будь-якому учаснику відео-конференції переключити з камери на демонстрацію екрану тощо. Безкоштовний акаунт дає можливість проводити відео-конференції до 40 хвилин.

Зараз старообрядці почнуть писати, а як же старий добрий Skype. Так його ж ніхто не  не відміняв. Ті ж можливості, безкоштовно, лампово.

Google Drive в тренді. Зараз, коли всі працюють не в одному офісі, а віддалено, важливо перенести на віртуальний диск ті документи, які можуть знадобитися колегам та роздайте потрібний рівень доступу.

Для роботи з клієнтами та продажами, беремо зручну CRM-систему. Раніше нічим подібним не користувалися? Починайте тестувати саме зараз. Bitrix, Amo тощо. В гуглі досить навчальних матеріалів, прикладів.

 

По-перше, варто навчитися в будь-який навіть найскладнішій ситуації бачити, щось добре.

По-друге, важливо зараз допомагати один одному. Криза закінчиться, світ вийде з карантину, життя продовжиться. Поруч залишаться ті, кому ми допомогли в складний момент.

Посмішка та любов – врятує світ! 

Їжте побільше вітамінів, зберігайте спокій та зустрічайте новий світ!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]