Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.12.2021 16:17

Влучний удар на шляху до успіху: бренди на сквош-турнірах

Віцепрезидентка Федерації сквошу України

Уявімо змагання з будь-якого виду спорту: це лише подія для спортсменів, тренерів та вболівальників чи щось більше?

Уявімо змагання з будь-якого виду спорту: одразу спадає на думку, що це перш за все шанс для спортсменів проявити себе, для тренерів – пишатися своїми учнями, а для вболівальників – отримати купу незабутніх емоцій від перегляду улюбленої гри.

Водночас ми розуміємо, що турніри не відбуваються виключно за участі тих, хто причетний до спорту безпосередньо. Організація та проведення заходу – це складний процес, який потребує фінансових вкладень, планування та, звісно, кропіткої партнерської роботи. 

У сучасному світі бренди залюбки долучаються до спортивних, культурних, соціальних ініціатив. Адже бути компанією, яка просто виробляє певний товар або надає послугу стало недостатньо. У бренда має бути власна позиція та цінності, які він транслює. Саме це підвищує шанси на успіх серед аудиторії.   

Сквош – доволі популярний у світі вид спорту. Регулярні турніри створюють чимало можливостей партнерства та спонсорства для різних компанійДолучатися можуть не тільки бренди, безпосередньо пов'язані зі спортомалетакож і ті, що прагнуть створити престижний відповідальний імідж. 

З огляду на те, що сквош відомий у світі як гра бізнесменів та політиків, часто в організації та фінансуванні турніру беруть участь компанії преміумкласу. Таким чином вони потрапляють у цільову аудиторію та дбають про репутацію, яка є надзвичайно важливою для цього сегменту. 

Сквошисти можуть щасливо отримати ваш брендований подарунок разом з медаллю за перемогу в турнірі, а глядачі – спостерігати за спонсорськими проявами на корті. 

У чому ж користь та що отримає бренд у винагороду за витрачені ресурси?

Велике охоплення цільової аудиторії. Зазвичай, на міжнародне змагання зі сквошу збираються тисячі учасників та глядачів. Тільки уявіть, яке колосальне охоплення серед платоспроможної цільової аудиторії  можна отримати. Ідеальне середовище, зокрема, для преміумбрендів. Окрім цього, турніри зазвичай транслюються на телеканалах, онлайн-платформах та розміщуються в  записах на інтернет-ресурсах. Також не варто забувати про діджитал: організатори змагань залюбки згадують в анонсах партнерів на своїх сайтах та у соціальних мережах. Додатково бренди можуть бути згадані в інформаційних матеріалах, розміщених у спортивних медіа тощо. 

Можливості розширення нетворкінгу. Виступаючи партнером або спонсором турніру зі сквошу, компанії знаходяться в постійній комунікації з представниками інших великих бізнес-структур, громадських організацій тощо. Це створює можливості запуску подальших кооперацій за межами конкретного турніру: від невеликих проєктів до масштабних. 

Перевага над конкурентами. Спонсорство дозволяє компаніям виділитися серед інших навіть у преміумсегменті, де зробити це не дуже просто. Адже поєднує в собі одразу багато можливостей для просування та популяризації бренду безпосередньо серед цільової аудиторії. 

Підвищення іміджу. Компанії преміумкласу постійно шукають способів додатково покращити їх сприйняття цільовою аудиторією. У такій ситуації важливо, щоб бренд транслював та втілював актуальні для своїх споживачів цінності. Сьогодні пропагувати здоровий спосіб життя за допомогою підтримки сквошу – дуже престижно та актуально з огляду на трендовість напрямку серед бізнесменів та безпосередню значну користь цього виду спорту для здоров’я. 

Побудова вигідних асоціацій. Аудиторія, яка цікавиться сквошем, бере участь та спостерігає за змаганнями, традиційно представлена бізнес-колами. Тож преміальні бренди мають можливість черговий раз підтвердити та навіть підвищити свій статус, завдяки формуванню асоціації з цим видом спорту.   

Натхнення та нові ідеї.  Участь в організації турніру зі сквошу надає можливості спілкуватися, надихатися, генерувати нові підходи до аудиторії та знаходити інсайти. Можливо, спортсменам чогось не вистачає для комфорту? Ви маєте шанс помітити це під час турніру та вже незабаром створити оригінальний продукт, який закриє «біль». 

Отже, долучення до сквош-турнірів – перспективний спосіб для брендів, зокрема, преміумкласу проявити себе, поєднуючи покращення фінансових показників з іміджевими вигодами та розвитком бізнес-нетворкінгу. 

Хоча спонсорування спортивних подій є традиційним для українського ринку, сквош – відносно нова сфера в цьому розумінні. Тож чекає своїх брендів, великих турнірів та спільного успіху. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]