Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.10.2019 12:14

Виборів під кулеметами не буде

Народний депутат Верховної Ради України IX скликання від партії Слуга народу

Верховна Рада відкрила ранкове пленарне засідання. У залі – 398 народних депутатів.

На порядку денному низка важливих законопроектів, серед яких утворення Бюро фінансових розслідувань, а також погодження безперервності роботи Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Крім того, парламент перегляне перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, та перезапустить НАЗК.

Перед початком роботи в залі засідань зустрілися з президентом України.

Отож, перше. На Тимчасовій консультативній групі у Мінську відбулося обговорення чергового етапу звільнення утримуваних осіб. Зеленський не залишив цю тему після першого успіху і наполегливо працює над продовженням - до останнього полоненого, останнього в'язня.
 
Друге. Було досягнено домовленості про початок розведення військ ще на двох ділянках лінії розмежування. Зеленський не залишив і цю тему після першого успіху в Станиці Луганський, де війська вже розведені і будується міст. Наша мета - розведення військ по всій лінії розмежування.

Третє. Було усунуто останні перепони для проведення саміту у Нормандському форматі. Погоджено формулу, згідно з якою тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування у окремих районах Донецької і Луганської областей починає діяти на постійній основі ЛИШЕ ПІСЛЯ ТОГО, як там будуть проведені місцеві вибори. Ці вибори мають проводитися відповідно до Конституції і законів України. А також після того, як місія ОБСЄ засвідчить, що ці вибори відбулися у повній відповідності до законодавства України та демократичних стандартів.

Четверте. НІЯКИХ ВИБОРІВ ПІД ДУЛОМ КУЛЕМЕТІВ НЕ БУДЕ І БУТИ НЕ МОЖЕ.  Ніяких виборів за наявності на цих територіях військових або озброєних осіб - з боку Росії чи невизнаних територій - бути не може.
 
П’яте. Закон про особливий порядок місцевого самоврядування буде новий. Його розроблятиме парламент у тісній взаємодії із суспільством.
 
Шосте. Остаточно формула врегулювання на Донбасі буде визначена на зустрічі у Нормандському форматі, яка має відбутися найближчим часом. Дата поки що обговорюється, але всі перепони для проведення цієї зустрічі, ліквідовано. Погодили консультанти, тепер погодила ТКГ у Мінську. Слово за лідерами держав.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]