Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.04.2023 10:09

Меблі в сучасному офісі

СЕО ZIKZAK Architects

Про найактуальніші меблі, які вирішують проблеми бізнесу

З розвитком сучасних методів ефективної  роботи важливість високоякісного дизайну офісу стала більш очевидною, ніж будь-коли. Вдало спроєктований офіс може підвищити продуктивність, креативність співробітників і, як наслідок, прибутковість компанії. Одним з ключових елементів дизайну офісу є меблі, які не лише забезпечують практичну функціональність, але й слугують засобом створення стильного та комфортного робочого простору.

Одним з основних предметів меблів у сучасних офісах є ергономічний офісний стілець. Оскільки працівники проводять багато часу за робочим столом, важливо інвестувати в крісло, яке забезпечує належну підтримку постави та загальний комфорт, запобігає болю в спині та проблемам зі здоров'ям. Тим самим воно сприяє підвищенню продуктивності та зосередженості працівників на робочих завданнях. Ергономічні стільці, як правило, обладнані механізмом Freestyle, який дозволяє персоналізувати своє сидіння, відповідно до індивідуальних потреб, регулюючи висоту, нахил і положення поперчної опори.  Для усамітнення у опен-спейсах використовують діп-фокус крісла зі спеціальною формою спинки, яка допомагає зосередитися та знизити рівень відволікання.

Робочий стіл – не менш важлива складова офісного простору. Окрім класичних робочих станцій, все більш затребуваним стає регульований стіл, який дозволяє працювати стоячи. Такий стіл призначений для заохочення руху та зменшення часу, який працівники проводять сидячи. Ми часто проєктуємо робочі простори, облаштовані таким столами. Їх можна регулювати на різну висоту, що дозволяє співробітникам перемикатися між сидячим і стоячим положенням протягом дня. Із цікавих варіацій на цю тему  –  столи оснащені вбудованими біговими доріжками або велосипедними педалями, щоб працівники могли займатися фізичними вправами під час роботи. 

Для просторів спільної роботи актуальним вибором є модульні меблі. Вони розроблені таким чином, що дозволяють легко перепланувати простір, відповідно до складу команди співробітників та видів діяльності. Модульні меблі забезпечують створення більш динамічного робочого середовища, що сприяє творчості та інноваціям. Такі меблі легко переставляються та змінюють конфігурацію, адаптуючись до будь-яких змін в житті компанії.

Акустичні меблі – ще один популярний тип меблів у сучасних офісах. Вони зазвичай використовуються в зонах з відкритим плануванням для створення приватних, тихих просторів для телефонних дзвінків, відеоконференцій або зосередженої роботи. Акустичні меблі розроблені з використанням звукопоглинаючих матеріалів, які частково блокують шум і підвищують рівень акустичного комфорту. 

Жоден сучасний офіс не обходиться без достатньої кількості місць для зберігання. Їх число залежить від рівня діджиталізації компанії, наскільки багато використовується паперової документації. Меблі для зберігання не тільки допомагають тримати офіс організованим і охайним, але й можуть слугувати елементом дизайну. Наприклад, модульні стелажі або книжкові шафи можна використовувати для привернення уваги, демонстрації важливих для всієї команди корпоративних атрибутів  або презентації найвагоміших здобутків компанії. 

У більшості сучасних офісів передбачені зони відпочинку, де працівники можуть розслабитися і перефокусуватися. Меблі для відпочинку включають зручні дивани, крісла, пуфи та журнальні столики. 

Все більш популярними стають меблі, виготовлені з екологічних матеріалів. Такі не наносять шкоди довкіллю та позитивно впливають на самопочуття співробітників. Ними можуть бути меблі з дерева, каміння, шерсті а також матеріалів повторного використання. 

Меблі в сучасному офісі, як правило, мають чіткі лінії та мінімалістичну естетику дизайну. Окрім утилітарної функціональності, вони слугують елементами загальної  інтер’єрної композиції. Залежно від задуму дизайнера, меблі можуть виступати акцентом приміщення, узяти на себе основний фокус уваги й формувати необхідний настрій. Ми часто вдаємося до такого прийому, підбираючи акцентні, самобутні меблі. 

Стильні функціональні меблі є невід'ємною частиною будь-якого сучасного офісу. Від ергономічних стільців до письмових столів, модульних, акустично спроєктованих меблів і рішень для зберігання. Сучасні офісні меблі покликані зробити робочий простір більш комфортним, ефективним і продуктивним. Інвестуючи у високоякісні меблі, які збалансовано поєднують форму та функцію, компанії мають можливість створити стильне та привабливе середовище, що сприяє творчості, співпраці та успіху.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]