Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.06.2024 10:01

Як знайти мікро-, наноінфлюєнсерів для просування продукту, бренду?

Керівник агенції Burda Media Influencer

Інфлюєнс-маркетинг стає дедалі затребуванішим, адже формує лояльну аудиторію та впливає на продажі

Залученість і щирість – це те, що бренди наразі цінують в мікро-, наноінфлюєнсерах. В інфлюєнсерів з невеликими аудиторіями, від 1 000 до 10 000 фоловерів, у порівнянні з вже розкрученими блогерами, селебрітіз, більше вільного часу, який вони присвячують діалогу зі своєю аудиторією, в тому числі – спілкуванню про продукт або послугу, що рекомендують. Зрештою це трансформується у готовність фоловерів купити продукт конкретного виробника, бренду. А от як залучити таких інфлюєнсерів? З власного досвіду...

Щороку ми проводимо десятки кампаній для просування продукції брендів – від вітамінів і товарів для дітей до косметичних засобів, продуктів харчування тощо – і до кожної залучаємо мікро-, наноінфлюєнсерів. Зазвичай користуємось платформою Naprobu з її базою наноінфлюєнсерів, там їх понад 100 тисяч. Специфіка в тому, що це люди, які заповнили анкети, "верифікували" дані про себе, свої вподобання і воліють спробувати, протестувати той чи інший продукт. І вже потім вони його рекомендують, створюють хвилю контенту та відгуків. Це вельми доцільно для компаній, які виводять на ринок новий продукт. Навіть, якщо це вже впізнаваний бренд.

Приміром, для Avon упродовж 2023 року такі інфлюєнсери згенерували понад 1000 відгуків, фото та відеоконтент у соцмережах і на сайті інтернет-магазину. Згодом його використали на сторінках каталогів із продукцією. Для компанії, продукти якої не продаються в офлайн-магазинах, UGC-контент є важливим показником, що істотно впливає на знання та продажі.

Інший приклад – бренд Dr Oetker, який вивів на український ринок нові киселі. Задля цього залучили 300 наноінфлюенсерів. Їм настільки сподобався продукт, що почали експериментувати з різними способами його приготування і, зрештою, згенерували в 1,5 рази більше дописів і відгуків, ніж планувалось. Враховуючи високу залученість до проєкту і те, що це – чесні відгуки реальних людей, вони викликають довіру у фоловерів і друзів.

Ще один дієвий спосіб залучати до співпраці мікроінфлюєнсерів – проводити з ними тематичні зустрічі. Наприклад, зібрати невеличких нішевих блогерів – косметологів або візажистів, перукарів тощо – на захід, на якому продемонструвати новий продукт в дії, познайомити з ним. Після вони рекомендуватимуть цей продукт, тому що наживо бачили його ефективність. І робитимуть це на релевантну аудиторію.

Знайти таких мікроблогерів можна, приміром, за відповідними хештегами в Instagram. Must have перед початком взаємодії з тим чи іншим інфлюєнсером – перегляд його тематичного контенту, ближче ознайомлення з персоною. Тематика та цільова аудиторія мають відповідати вашим маркетинговим завданням, продукту, який просуваєте. Цікавий та корисний контент, форма подачі, мова викладення так само важливі як і репутаційна складова, цінності, позитивні враження аудиторії від спілкування за попередніми кампаніями тощо.

Так, здебільшого це ручна робота, яка потребує часу, проте воно того варте. Адже мікро- та наноінфлюєнсери ефективно втілюють word of mouth marketing або, як його називають, маркетинг з вуст в уста. За умови правильного вибору та грамотної стратегії просування цей інструмент відчутно впливає на готовність купити продукт. Пробуйте.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи