Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.05.2019 21:50

Необхідно "перезавантажити" відносини у трикутнику "Президент-Парламент-Уряд"

Всім керівникам потрібно "обнулити" свої взаємовідносини після моменту інавгурації, провівши спільну зустріч, щоб зняти всі "гострі питання".

Що це дасть країні?

1. "Перезавантаження" взаємовідносин з Парламентом дасть можливість ухвалити необхідні зміни до закону про публічні закупівлі та відтермінувати запроваження ринку електроенергії.

Якщо буде відновлена довіра між парламенськими фракціями та Президентом, можно провести консультації щодо кадрових рішень, які вважає за необхідне провести Глава держави.

Так само, можна розглядати та прийняти парламентом законопроекти, які були зазначені у передвиборчій програмі Володимира Зеленського, що дасть змогу Президенту відзвітуватися в рамках 100 днів перебування на посаді Глави держави.

За умов налагодження ефективної співпраці, можна вести мову про скасування Указу Президента про дострокові вибори за умов ухвалення парламентом Виборчого кодексу з відкритими списками максимум у червні.

2. "Перезавантаження" відносин з Урядом дасть можливість провести кадрові призначення на рівні обласних державних адміністрацій.

Якщо буде відновлена довіра між Урядом та Президентом, думаю можна говорити про можливість точкових змін в керівництві міністерств (заступники міністрів). Можливо, деякі міністри самі вирішать написати заяви про звільнення, зосередившись на передвиборчій кампанії і практична робота буде продовжуватися з відповідними заступниками в якості в.о.

За умов налагодження ефективної співпраці, можна вести мову про внесення змін до рішення Уряду щодо проведення Всеукраїнського перепису населення у 2019 році та підговку необхідних рішень, у тому числі, проекту змін до Держбюджету-2019 у частині виділення необхідного фінансування.

Так само, можна розглядати та прийняти необхідні урядові рішення задля вирішення найбільш важливих соціальних проблем в нашій країні.

ПИТАННЯ. ЧИ ЗМОЖУТЬ "ВОЖДІ" ПЕРЕЗАВАНТАЖИТИ СВОЇ ВЗАЄМОВІДНОСИНИ І ПОЧАТИ З "ЧИСТОГО АРКУША"?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]