Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.12.2022 16:48

Законопроєкт 8271 зміцнить оборону держави та збереже життя військовим

Політконсультант. Президент Розвиткової Агенції Досліджень та Аналітики "RADA"

На що спрямований законопроєкт.

Проєкт Закону України № 8271 “Про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів України щодо особливостей несення військової служби в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці” прийнятий в цілому.

Він підтриманий Генеральним Штабом. Це законопроєкт про дисципліну серед військових, виконання наказів, уставу та запобігання вживання різних речовин, які впливають на реакцію та свідомість. 

Під час війни - АРХІВАЖЛИВО, бо це життя військовослужбовців та обороноздатність підрозділів, військ та держави.

Для роботи над законопроєктом була створена робоча група з представників всіх силових відомств, які дотичні до ведення бойових дій. Робоча група виїжджала в зону бойових дій та предметно вивчала ситуацію.

Основні зміни в Кримінальному кодексі щодо злочинів передбачених статтями 403 (невиконання наказу), 405 (погроза або насильство щодо начальника), 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби), 408 (дезертирство), 429 (самовільне залишення поля бою або відмова діяти зброєю).

Тепер суди не зможуть застосовувати звільнення від відбування покарання з випробуванням. 

До Закону “Про Військову службу правопорядку у Збройних Силах України”Також внесені зміни до Закону “Про Військову службу правопорядку у Збройних Силах України” та надано право військовослужбовцям військової служби правопорядку у Збройних Силах України проводити огляд військовозобов'язаних та резервістів під час проходження зборів, а також військовослужбовців на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

Дисципліна в армії, особливо під час війни, зберігає життя та забезпечує якнайефективніше виконання наказів та завдань і веде до перемоги. І це те, що потрібне ВСУ, нашим воякам та Україні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]