Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.09.2024 09:40

Пастка для довірливих

Політолог та викладач, директор "Інституту світової політики"

Стережіться підробок на ринку азартних ігор

Ігроманія залишається в Україні проблемою. Проти поширення азартних ігор серед військових намагалося боротися навіть РНБО. Проте ентузіастів поширення азартних ігор це не зупиняє.

КРАЇЛ (Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей) має 19 вересня розглянути питання про реєстрацію компанії «ПреМатч». Формальні вимоги виконані, власних залив необхідні 30 мільйонів гривень статутного фонду до компанії, яка зареєстрована лише у червні поточного року. Ще трохи – і на ринку азартних ігор з’явиться, даруйте мені каламбур, новий гравець.

«Це вже було», - говорив Леонід Кучма. Адже на ринку азартних ігор існувала компанія PariMatch, проти якої у березні 2023 року РНБО запровадила санкції терміном 50 років. При цьому аргументовано довести зв’язки беттінгової компанії з Росією органам державної влади не вдалося. Власники компанії почали судитися, хоча, вірогідно, добре розуміють, що в умовах війни з Росією виграти цей судовий процес не вдасться.

Однак перспектива реєстрації компанії «Пре Матч» дозволяє подивитися на цю справу зовсім під іншим ракурсом, припустити можливість своєрідного рейдерства. Як стверджує екс-парламентарій Борислав Береза, за компанією «Пре Матч», крім її засновника Михайла Хариша, стоїть Богдан Якимець. Його вважають людиною, яка контролює активи Ігоря Колоомйського у Тернополі та області. Як відомо, після початку широкомасштабного вторгнення чимало бізнесів були змушені переїхати до західних регіонів, та й самого Коломойського правоохоронці затримували у Буковелі.

Найбільш вірогідна версія швидкого виведення на ринок азартних ігор практично двійника відомої беттінгової компанії – прагнення «пропилососити» його з метою накопичення готівкових коштів. Чим більше представники влади говорять про швидке завершення війни (настільки швидке, що забули повністю профінансувати потреби оборони України, створивши дефіцит держбюджету у 500 мільярдів гривень), тим більше професійні ляльководи будуть готуватися до виборів. І гроші будуть для них потрібні.

Поспіх у реєстрації викликаний також тим, що КРАІЛ продовжує існувати попри суттєву власну дискредитацію, неефективність та масу питань, які існують до її діяльності. Але раз двійників запускають на ринок з високими доходами, то це невипадково, правда?

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи