Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.07.2024 17:45

Перевірка наявності штрафу ТЦК

Показую, як самостійно можна перевірити наявність штрафу

Сьогодні показує, як самостійно можна перевірити наявність штрафу ТЦК як на себе, так і на іншу особу. При цьому така перевірка є безкоштовною без обмежень кількості разів. 

Це просто зробити, оскільки працюють два державні реєстри Міністерства юстиції України, а саме:

  1. Автоматизована система виконавчих проваджень (далі АСВП): https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors 

  2. Єдиний реєстр боржників (далі - ЄРБ): https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors 

Функціонал у них дуже схожий, але є деякі відмінності. 

Якщо готовий до перевірки наявності штрафу (відкритого виконавчого провадження), тоді вноси в обидва реєстри українською мовою без помилок прізвище, ім'я та по батькові боржника або індивідуальний податковий номер (лише для ЄРБ) того, відносно кого хочеш перевірити штраф та натискай “шукати”. 

Якщо нічого не знайшло - тоді штрафу ще немає, але ти контролюй періодично, щоб вчасно на штраф відреагувати. 

У разі відображення даних у наведених реєстрах, тоді дивись в АСВП чи співпадає дата народження боржника. Якщо так, тоді “вітаю”, про наявність штрафу і відповідно відкриття виконавчого провадження на підставі вказаного штрафу для його примусового стягнення з боржника. При цьому дані ЄРБ дозволяють побачити підставу для відкриття виконавчого провадження. 

ВІДЕО БОНУС: УКЛОНЕНИЕ ОТ ПРИЗЫВА НА ВОЕННУЮ СЛУЖБУ ВО ВРЕМЯ МОБИЛИЗАЦИИ / СТАТЬЯ 336 КРИМИНАЛЬНОГО КОДЕКСА

При цьому, сам зміст постанови про накладання штрафу дані реєстри у собі не містять. Також відсутні інші реєстри, де можливо ознайомитися зі змістом такої постанови. Із свого досвіду хочу сказати, що при відкритті виконавчого провадження, державним або приватним виконавцем як правило заява стягувача (ТЦК) про примусове виконання озвученої постанови та сама постанова сканується виконавцем та розміщується у електронному кабінеті боржника, згідно з чим останній через застосунок ДІЯ має можливість увійти до озвученого кабінету і тим самим ознайомитися (завантажити) постанову. Тим самим проаналізувати самостійно або вже з адвокатом юридичний напрямок скасування такої постанови. 

Отже, у разі наявності відкриття виконавчого провадження у тебе є початкова інформація яка дає тобі можливість для подальшого руху у напрямку скасування постанови про накладання штрафу, як у позасудовому, так і судовому порядку. А чи треба таку постанову у твоїй ситуації скасовувати або ні - це залежить від багатьох обставин, наприклад:

  • наявні порушення при прийнятті спірної постанови;

  • вказана постанова тобі заважає;

  • засвідчення перед ТЦК як “активний” військовозобов'язаний, якого у тому числі можливо ініціювати проведення адміністративного затримання поліцією з доставкою до ТЦК (у т.ч. на ВЛК);

  • судова практика з аналогічних обставин на твою користь або ні; 

  • і т.п.

ВІДЕО В ТЕМУ: ЗАДЕРЖАНИЕ ПОЛИЦИЕЙ ПРИ МОБИЛИЗАЦИИ И ДОСТАВКА В ТЦК

Тому, оскаржувати постанову або ні, буде не зайвим проконсультуватися з адвокатом який спеціалізується по даній категорії справ (хоча б знає, що та у який строк робити).

Не зайвим буде сказати, що також є право у добровільному порядку боржнику (військовозобов'язаному) погасити борг за штрафом, звернувшись безпосередньо до державного або приватного виконавця який відкрив виконавче провадження. Дані про виконавця ти можеш побачити знов таки у ЄРБ. 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи