Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.07.2024 13:57

Заморозка соцстандартів на три роки

Експерт з питань соціальної політики

Уряд планує відмовитися від підвищення зарплат і пенсій та соціальних виплат до 2028 року!

Уряд планує відмовитися від підвищення зарплат і пенсій та соціальних виплат до 2028 року!

Про це йдеться у Бюджетній декларації на 2025-2027 роки, яку уряд ухвалив 28 червня, після погодження з МВФ.

Зокрема, Мінфін пропонує заморозити прожитковий мінімум та мінімальну заробітну плату і пенсію на рівні 2024 року до 2027 року включно. Якщо це станеться, мінімальна зарплата залишатиметься на рівні 8 000 гривень, прожитковий мінімум – 2920 гривень, а мінімальна пенсія 2361 гривень,  ще на три роки.

 Заморожування соціальних стандартів означає, що ці показники залишатимуться незмінними протягом наступних трьох років, незважаючи на зростання інфляції чи інші економічні фактори.

Від  прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати  в Україні залежить розмір соціальних виплат і допомог, таких як  пенсії, соціальні допомоги на дітей , допомоги по безробіттю, допомоги малозабезпеченим сім'ям , а також виплати на утримання дітей під опікою і т.п. Заморожування цих соціальних виплат і допомог призведе до того, що ці виплати також не будуть переглядатися до кінця 2027 року.

"Заморозка" соцстандартів передбачається нібито задля «економії» бюджетних коштів.

До речі,  навіть одіозний голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, «вбивця ФОП» Данило Гетьманцев вважає, що урядові заходи «економії»  є надто жорсткими…

Таким чином, Уряд у Бюджетній декларації фактично планує на три роки заморозити всі  соціальні стандарти без заморозки цін і тарифів … Знову вирішення всіх проблем заплановано за рахунок населення, що залишилося в Україні. Інших шляхів урядовці не бачать…

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи