Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.05.2013 17:31

Монетизація пільг?

Експерт з питань соціальної політики

терміни нововведення – кінець травня цього року! Тут необхідно задати декілька питань…

Мені, як секретарю Комітету зпитань соціальної політики та праці, дивно чути заяви від наших урядовців, якістверджують про ефективність запропонованого їм заходу та обіцяють чергове «покращення».Дивує й терміни нововведення – кінець травня цього року! Тут необхіднозадати декілька питань…

Чи знають самі пільговики про цюновацію та чи підтримують вони її? Чи проведена необхідна роз’яснювальна роботасеред населення? Чи проведений аналіз соціальних наслідків такого механізму? Чипідготовлений детальний реєстр пільговиків? Чи внесена до цього реєструКоролевська Н.Ю.? І взагалі, існує хоча б у якомусь документі механізмнадання тої адресної допомоги, про яку говорять? Думаю, відповіді тут очевидні.

Не слід забувати російськийдосвіт в цьому питанні. Адже Україна може наступити на ті ж самі граблі, коливідміна пільг була проведена раніше, ніж був розроблений механізм грошовоїкомпенсації. Таким чином, люди залишаться сам на сам зі своїми витратами, якіраніше їм компенсувала держава! І ще доречне питання – а чи дійсно цяадресна допомога буде надана? Та надана саме нужденним(як це нещодавносталося з «кішачками та собачками»)?

Нагадаю, що сталося нещодавно зсоціальними виплатами чорнобильцям, дітям війни, багатодітним матерям та іншимпільговим категоріям. Уряд фактично відмінив ці пільги, в обхідзаконодавства!Щось подібне відбудеться і цього разу – приймутьнікому не відому постанову (мабуть незрозумілу й самим урядовцям), яка зруйнуєсімейний бюджет багатьох незаможних сімей!

Я пропоную провести публічнудискусію щодо цього питання між урядовцями, парламентарями, громадськимиоб‘єднаннями та фахівцями з метою запобігти жахливих наслідків цього «покращення»!

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи